- Bewaar

- Bewaar
Gebakken tilapia met venkel en pompelmoes
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
-
Pers 1 citroenhelft en snij de andere helft in schijfjes.
-
Verwijder de harde kern van de venkel en snij in reepjes.
-
Hou 4 sprietjes bieslook apart. Snipper de rest van het bieslook en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng intussen de bloem met het bieslook en de peterselie en kruid met peper en zout.
-
Besprenkel de tilapiafilets met het citroensap en wentel door de bloem. Druk even aan en schud er de overtollige bloem af.
-
Verhit 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan en bak de tilapiafilets 3 min. Draai voorzichtig om en laat nog 4 min. bakken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkelreepjes 2 min. Overgiet met de witte wijn en het pompelmoessap en laat nog 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg de pompelmoespartjes toe en laat mee opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de venkel met pompelmoes over de borden en leg er een tilapiafilet naast. Versier met een citroenschijfje en een sprietje bieslook. Geef er de gekookte aardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
-
Pers 1 citroenhelft en snij de andere helft in schijfjes.
-
Verwijder de harde kern van de venkel en snij in reepjes.
-
Hou 4 sprietjes bieslook apart. Snipper de rest van het bieslook en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng intussen de bloem met het bieslook en de peterselie en kruid met peper en zout.
-
Besprenkel de tilapiafilets met het citroensap en wentel door de bloem. Druk even aan en schud er de overtollige bloem af.
-
Verhit 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan en bak de tilapiafilets 3 min. Draai voorzichtig om en laat nog 4 min. bakken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkelreepjes 2 min. Overgiet met de witte wijn en het pompelmoessap en laat nog 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout. Voeg de pompelmoespartjes toe en laat mee opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de venkel met pompelmoes over de borden en leg er een tilapiafilet naast. Versier met een citroenschijfje en een sprietje bieslook. Geef er de gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves