- Bewaar
- Bewaar
Gebakken tong met groentepotje en puree
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tongen volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de wortelen in de lengte in 2. Snij in schuine plakjes.
-
Snij de ongeschilde halve courgette in de lengte in 4 en snij in fijne plakjes.
-
Snij de asperges in schuine hapklare stukken. Snij de lente-uitjes in schuine stukken van ongeveer 1 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Kook intussen de peultjes en de stukken asperge en wortel 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt de kruidenboter in een pan en stoof de plakjes courgette en de lente-ui 2 min. Voeg de wortelen, de asperges en de peultjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Voeg de minitrostomaten toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur.
-
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Meng er de eidooier, de lichte room en 1 eetl. boter onder. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de tongen 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm. Voeg het citroensap toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schep er de groenten naast. Leg de tong erbovenop en overgiet met het garnalensausje.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tongen volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de wortelen in de lengte in 2. Snij in schuine plakjes.
-
Snij de ongeschilde halve courgette in de lengte in 4 en snij in fijne plakjes.
-
Snij de asperges in schuine hapklare stukken. Snij de lente-uitjes in schuine stukken van ongeveer 1 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Kook intussen de peultjes en de stukken asperge en wortel 7 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt de kruidenboter in een pan en stoof de plakjes courgette en de lente-ui 2 min. Voeg de wortelen, de asperges en de peultjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout. Voeg de minitrostomaten toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur.
-
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Meng er de eidooier, de lichte room en 1 eetl. boter onder. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de tongen 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm. Voeg het citroensap toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schep er de groenten naast. Leg de tong erbovenop en overgiet met het garnalensausje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Manoir du Fort A.O.P. Sancerre