- Bewaar

- Bewaar
Gebakken varkensnootjes met krieltjespannetje
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Rasiguères - Château Planèzes rosé A.O.P. Côtes du Roussillon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en snij in sneden van ± 2 cm dik. Kruid de varkensnootjes met de tijm, peper en zout.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij daarna in 2.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in grove stukken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Rooster de noten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de gesneden champignons toe en laat 5 min. stoven. Voeg de stukken paprika toe en stoof nog 5 min. Voeg ten slotte de krielaardappelen toe en laat nog even stoven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de varkensnootjes ± 3 min. aan elke kant.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en voeg de lichte room toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de mosterd en het citroensap toe en laat ± 5 min. inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het krieltjespannetje over de borden en serveer met de varkensnootjes en de saus. Garneer met de geroosterde noten en de fijngesnipperde peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Rasiguères - Château Planèzes rosé A.O.P. Côtes du Roussillon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en snij in sneden van ± 2 cm dik. Kruid de varkensnootjes met de tijm, peper en zout.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij daarna in 2.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in grove stukken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Rooster de noten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de gesneden champignons toe en laat 5 min. stoven. Voeg de stukken paprika toe en stoof nog 5 min. Voeg ten slotte de krielaardappelen toe en laat nog even stoven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de varkensnootjes ± 3 min. aan elke kant.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en voeg de lichte room toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de mosterd en het citroensap toe en laat ± 5 min. inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het krieltjespannetje over de borden en serveer met de varkensnootjes en de saus. Garneer met de geroosterde noten en de fijngesnipperde peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Rasiguères - Château Planèzes rosé A.O.P. Côtes du Roussillon