Gebakken varkensnootjes met krieltjespannetje
Gebakken varkensnootjes met krieltjespannetje

Gebakken varkensnootjes met krieltjespannetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 36.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en snij in sneden van ± 2 cm dik. Kruid de varkensnootjes met de tijm, peper en zout.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij daarna in 2.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in grove stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Rooster de noten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de gesneden champignons toe en laat 5 min. stoven. Voeg de stukken paprika toe en stoof nog 5 min. Voeg ten slotte de krielaardappelen toe en laat nog even stoven.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de varkensnootjes ± 3 min. aan elke kant.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en voeg de lichte room toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de mosterd en het citroensap toe en laat ± 5 min. inkoken.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het krieltjespannetje over de borden en serveer met de varkensnootjes en de saus. Garneer met de geroosterde noten en de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en snij in sneden van ± 2 cm dik. Kruid de varkensnootjes met de tijm, peper en zout.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij daarna in 2.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in grove stukken.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Rooster de noten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de gesneden champignons toe en laat 5 min. stoven. Voeg de stukken paprika toe en stoof nog 5 min. Voeg ten slotte de krielaardappelen toe en laat nog even stoven.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de varkensnootjes ± 3 min. aan elke kant.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en voeg de lichte room toe. Schraap de braadresten los met een houten lepel, voeg de mosterd en het citroensap toe en laat ± 5 min. inkoken.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het krieltjespannetje over de borden en serveer met de varkensnootjes en de saus. Garneer met de geroosterde noten en de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 29.9 g
Koolhydraat 49 g
Eiwit 36.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Rasiguères - Château Planèzes rosé A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal