- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm en risotto met raapjes en oesterzwammen
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. ' Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Schil de raapjes en snij in blokjes.
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten, de preiringen en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Kook intussen de raapjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de oesterzwammen goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout en voeg samen met de raapjes toe aan de risotto.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de zalmhaasjes 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng 1 eetl. boter en de geraspte parmezaan onder de risotto.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 40 g raapjes en snij in stukken. Snij 30 g prei en 30 g oesterzwammen in kleinere stukken. 2 Kook de raapjes, de prei en de oesterzwammen samen met 25 g risottorijst 20 min. in een bodempje water. 3 Voeg na 15 min. 25 g diepgevroren zalmhaasje toe. 4 Giet af, mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. ' Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Schil de raapjes en snij in blokjes.
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten, de preiringen en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Kook intussen de raapjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de oesterzwammen goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout en voeg samen met de raapjes toe aan de risotto.
-
Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de zalmhaasjes 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng 1 eetl. boter en de geraspte parmezaan onder de risotto.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 40 g raapjes en snij in stukken. Snij 30 g prei en 30 g oesterzwammen in kleinere stukken. 2 Kook de raapjes, de prei en de oesterzwammen samen met 25 g risottorijst 20 min. in een bodempje water. 3 Voeg na 15 min. 25 g diepgevroren zalmhaasje toe. 4 Giet af, mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. ' Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië