Gebakken zalm met boontjes, dillepuree en spinaziesaus

Gebakken zalm met boontjes, dillepuree en spinaziesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 47.3 g
Verzadigd vet 22.1 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 3.9 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 40.8 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snipper de dille fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Meng er 1 eetl. boter, 1 eetl. olijfolie en de dille onder. Kruid met peper en zout.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de diepgevroren erwten toe en kruid met peper en zout. Laat 2 min. stoven.

  11. Verhit intussen de room in een steelpannetje en meng er de diepgevroren bladspinazie onder. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de zalmfilets met de prinsessenbonen, de erwten, en de dillepuree. Lepel er de spinaziesaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snipper de dille fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Meng er 1 eetl. boter, 1 eetl. olijfolie en de dille onder. Kruid met peper en zout.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de diepgevroren erwten toe en kruid met peper en zout. Laat 2 min. stoven.

  11. Verhit intussen de room in een steelpannetje en meng er de diepgevroren bladspinazie onder. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de zalmfilets met de prinsessenbonen, de erwten, en de dillepuree. Lepel er de spinaziesaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 47.3 g
Verzadigd vet 22.1 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 3.9 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 40.8 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal