- Bewaar
- Bewaar
Gebakken zalm met boontjes, dillepuree en spinaziesaus
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snipper de dille fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Meng er 1 eetl. boter, 1 eetl. olijfolie en de dille onder. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de diepgevroren erwten toe en kruid met peper en zout. Laat 2 min. stoven.
-
Verhit intussen de room in een steelpannetje en meng er de diepgevroren bladspinazie onder. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalmfilets met de prinsessenbonen, de erwten, en de dillepuree. Lepel er de spinaziesaus over.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10min)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snipper de dille fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Meng er 1 eetl. boter, 1 eetl. olijfolie en de dille onder. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de prinsessenbonen en de diepgevroren erwten toe en kruid met peper en zout. Laat 2 min. stoven.
-
Verhit intussen de room in een steelpannetje en meng er de diepgevroren bladspinazie onder. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalmfilets met de prinsessenbonen, de erwten, en de dillepuree. Lepel er de spinaziesaus over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont