Gebakken zalm met citroen, krielaardappelen en peultjes
Gebakken zalm met citroen, krielaardappelen en peultjes

Gebakken zalm met citroen, krielaardappelen en peultjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 0.4 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de citroen in schijfjes.

  3. Verwijder de draadjes van de peultjes.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C

  6. Bereiding:
  7. Schik de krielaardappelen, de peultjes, de zalmfilets en de citroenschijfjes op een bakplaat met bakpakier. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel er de gedroogde tijm en de takjes rozemarijn over.

  8. Schuif ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en voeg de sojascheuten toe. Bak 5 min.

  10. Afwerking:
  11. Schik de veldsla op de borden en leg er de zalm op. Serveer met de schijfjes citroen, de groenten en de krielaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de citroen in schijfjes.

  3. Verwijder de draadjes van de peultjes.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C

  6. Bereiding:
  7. Schik de krielaardappelen, de peultjes, de zalmfilets en de citroenschijfjes op een bakplaat met bakpakier. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel er de gedroogde tijm en de takjes rozemarijn over.

  8. Schuif ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en voeg de sojascheuten toe. Bak 5 min.

  10. Afwerking:
  11. Schik de veldsla op de borden en leg er de zalm op. Serveer met de schijfjes citroen, de groenten en de krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 45.3 g
Suiker 0.4 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier Wijn 'Origin' Terra Australis Australië Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal