Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus
Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus

Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1069 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 87.5 g
Eiwit 63.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min. Voeg de room en de rest van de erwten toe. Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.

  9. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er meteen de saus onder.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.

Tip

Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min. Voeg de room en de rest van de erwten toe. Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.

  9. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er meteen de saus onder.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.

Tip

Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1069 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 87.5 g
Eiwit 63.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Abdijbier

Bekijk het recept digitaal