- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm met linguine in romige doperwtjessaus
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min. Voeg de room en de rest van de erwten toe. Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
-
Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er meteen de saus onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.
Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min. Voeg de room en de rest van de erwten toe. Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.
-
Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er meteen de saus onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.
Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier