Gebakken zalm met prei in bechamelsaus (baby eet mee)
Gebakken zalm met prei in bechamelsaus (baby eet mee)

Gebakken zalm met prei in bechamelsaus (baby eet mee)

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 856 kcal
Vet 55.1 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 39.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Bereiding:
  5. Kook het diepgevroren preiwit ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij. Laat sudderen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer de prei onder de saus.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de zalmsteaks ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Bak intussen de kroketten in de friteuse op 180 °C.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) * Schil 1 aardappel en snij in blokjes. * Stoom de aardappelblokjes en 100 g gesneden preiwit (diepvries) 20 min. of kook ze in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd 50 g Atlantische zalmsteak (diepvries) toe. * Prak fijn met een vork en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd)

  3. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Bereiding:
  5. Kook het diepgevroren preiwit ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij. Laat sudderen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer de prei onder de saus.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de zalmsteaks ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Bak intussen de kroketten in de friteuse op 180 °C.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) * Schil 1 aardappel en snij in blokjes. * Stoom de aardappelblokjes en 100 g gesneden preiwit (diepvries) 20 min. of kook ze in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd 50 g Atlantische zalmsteak (diepvries) toe. * Prak fijn met een vork en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 856 kcal
Vet 55.1 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 39.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Les Lauriers A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie

Bekijk het recept digitaal