Gebakken zalm met prei in mosterdroom
Gebakken zalm met prei in mosterdroom

Gebakken zalm met prei in mosterdroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Vet 49.6 g
Verzadigd vet 23.2 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 8 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 46.4 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het preiwit eerst in de lengte in 2 en daarna in stukken van 1/2 cm.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de eidooier, 1/2 dl room en 1 eetl. boter onder.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met peper en zout. Overgiet met de rest van de room en meng er de mosterd onder.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. verder garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het preiwit eerst in de lengte in 2 en daarna in stukken van 1/2 cm.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de eidooier, 1/2 dl room en 1 eetl. boter onder.

  7. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met peper en zout. Overgiet met de rest van de room en meng er de mosterd onder.

  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat nog ± 5 min. verder garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 811 kcal
Vet 49.6 g
Verzadigd vet 23.2 g
Koolhydraat 39.1 g
Suiker 8 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 46.4 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Sterk blond bier Wijn Leyda Sauvignon Blanc Single Vineyard Garuma D.O. Leyda Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal