- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm met stamppot van zoete aardappel, pompoen en andijvie
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d’Oc Gérard Bertrand Bier Victoria Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 25 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de diepgevroren pompoenblokjes met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Pluk de dille. Rasp de schil van 1 citroen en pers hem uit. Meng de zeste onder het sap.
-
Leg de zalm in een ovenschaal en verdeel er het sap met de zeste over. Kruid met peper en zout en bestrooi met 3/4 van de dille. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
-
Haal de pompoen uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 100 °C en zet de zalm 20 à 25 min. in de oven.
-
Snij de andijvie in dunne reepjes. Smelt de boter in een kookpot en stoof de andijvie 4 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg intussen de pompoenblokjes toe aan de aardappelen en stamp fijn. Meng er de andijvie onder en kruid met peper en zout.
-
Hak de walnootpitten grof. Snij de andere citroen in 8 partjes.
-
Verdeel de puree over de borden en leg er een stuk zalm op. Bestrooi met de rest van de dille en de noten. Serveer met de partjes citroen.
Liever vegetarisch?
Vervang de zalm door een vleesvervanger zoals een veggieschnitzel.
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d’Oc Gérard Bertrand Bier Victoria Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 25 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de diepgevroren pompoenblokjes met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Pluk de dille. Rasp de schil van 1 citroen en pers hem uit. Meng de zeste onder het sap.
-
Leg de zalm in een ovenschaal en verdeel er het sap met de zeste over. Kruid met peper en zout en bestrooi met 3/4 van de dille. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
-
Haal de pompoen uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 100 °C en zet de zalm 20 à 25 min. in de oven.
-
Snij de andijvie in dunne reepjes. Smelt de boter in een kookpot en stoof de andijvie 4 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg intussen de pompoenblokjes toe aan de aardappelen en stamp fijn. Meng er de andijvie onder en kruid met peper en zout.
-
Hak de walnootpitten grof. Snij de andere citroen in 8 partjes.
-
Verdeel de puree over de borden en leg er een stuk zalm op. Bestrooi met de rest van de dille en de noten. Serveer met de partjes citroen.
Liever vegetarisch?
Vervang de zalm door een vleesvervanger zoals een veggieschnitzel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d’Oc Gérard Bertrand Bier Victoria Sterk blond bier