Gebakken zalm met venkel-koolrabislaatje
Gebakken zalm met venkel-koolrabislaatje

Gebakken zalm met venkel-koolrabislaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 5 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 36.1 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij het groen van de venkelknol en snipper fijn. Snij de venkelknol in 2, verwijder het harde gedeelte onderaan en snij in fijne repen.

  5. Schil de koolrabi, snij in dunne plakken en vervolgens in fijne staafjes.

  6. Pers de citroen, u hebt 3 eetl. sap nodig.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmhaasjes ± 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de krielaardappelen 8 min. goudbruin. Kruid met zout.

  10. Meng de honing met het citroensap. Roer er de mayonaise en 1 eetl. Olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de reepjes venkel met de koolrabi en roer er de dressing onder. Bestrooi met het fijngesnipperde venkelgroen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de gebakken vis met de krielaardappelen en het slaatje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g koolrabi en snij in stukjes. Snij 50 g venkel en 50 g voorgekookte krielaardappel in kleine stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel en groenten 10 min. gaar in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde 25 g diepgevroren zalmhaasje toe. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij het groen van de venkelknol en snipper fijn. Snij de venkelknol in 2, verwijder het harde gedeelte onderaan en snij in fijne repen.

  5. Schil de koolrabi, snij in dunne plakken en vervolgens in fijne staafjes.

  6. Pers de citroen, u hebt 3 eetl. sap nodig.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de zalmhaasjes ± 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de krielaardappelen 8 min. goudbruin. Kruid met zout.

  10. Meng de honing met het citroensap. Roer er de mayonaise en 1 eetl. Olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de reepjes venkel met de koolrabi en roer er de dressing onder. Bestrooi met het fijngesnipperde venkelgroen.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de gebakken vis met de krielaardappelen en het slaatje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g koolrabi en snij in stukjes. Snij 50 g venkel en 50 g voorgekookte krielaardappel in kleine stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel en groenten 10 min. gaar in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde 25 g diepgevroren zalmhaasje toe. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 5 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 36.1 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Reserva Rio de Los Andes Valle de Colchagua - Chili

Bekijk het recept digitaal