- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalmmoten met aardappel-peultjessalade
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de citroen.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6.
-
Spoel de kappertjes onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook ondertussen de peultjes 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de uienringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Giet er het citroensap bij en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het sap verdampt is. Roer er de uitgelekte kappertjes onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen 5 à 6 min. goudbruin aan alle kanten. Roer er de peultjes en de sesamzaadjes onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmmoten 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zalmmoten over de borden en lepel er de uienringen over. Serveer met de aardappel-peultjessalade.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de citroen.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6.
-
Spoel de kappertjes onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook ondertussen de peultjes 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de uienringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Giet er het citroensap bij en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het sap verdampt is. Roer er de uitgelekte kappertjes onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen 5 à 6 min. goudbruin aan alle kanten. Roer er de peultjes en de sesamzaadjes onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmmoten 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de zalmmoten over de borden en lepel er de uienringen over. Serveer met de aardappel-peultjessalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay Australië