Gebakken zalmmoten met aardappel-peultjessalade
Gebakken zalmmoten met aardappel-peultjessalade

Gebakken zalmmoten met aardappel-peultjessalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 37.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de citroen.

  3. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6.

  6. Spoel de kappertjes onder koud water en laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook ondertussen de peultjes 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de uienringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Giet er het citroensap bij en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het sap verdampt is. Roer er de uitgelekte kappertjes onder en kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen 5 à 6 min. goudbruin aan alle kanten. Roer er de peultjes en de sesamzaadjes onder en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmmoten 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de zalmmoten over de borden en lepel er de uienringen over. Serveer met de aardappel-peultjessalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de citroen.

  3. Snij de rode ui in fijne ringen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6.

  6. Spoel de kappertjes onder koud water en laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook ondertussen de peultjes 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de uienringen en het fijngesnipperde knoflook glazig. Giet er het citroensap bij en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het sap verdampt is. Roer er de uitgelekte kappertjes onder en kruid met peper en zout.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de aardappelen en bak de aardappelen 5 à 6 min. goudbruin aan alle kanten. Roer er de peultjes en de sesamzaadjes onder en kruid met peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmmoten 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de zalmmoten over de borden en lepel er de uienringen over. Serveer met de aardappel-peultjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 37.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal