Geflambeerde fazantfilets met citroensaus
Geflambeerde fazantfilets met citroensaus

Geflambeerde fazantfilets met citroensaus

20 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 43.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de fazantenborstfilets ontdooien, zodat u ze van elkaar kunt losmaken.

  4. Bereiding:
  5. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de fazantenborstfilets aan elke zijde goudbruin (± 2 min.).

  6. Neem de pan van het vuur, giet de jenever over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!).

  7. Voeg de kippenbouillon toe en de geplette korianderbolletjes en kruid met tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat nog 6 min. op een zachter vuur garen.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de room bij het braadvocht en zet op een hevig vuur. Giet er geleidelijk het sap van een halve citroen bij en laat verder inkoken tot een goedgebonden saus.

  9. Giet de saus door een zeef en werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  10. Afwerking:
  11. Geef er kroketten bij, een gemengde sla en gegrilde tomaten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de fazantenborstfilets ontdooien, zodat u ze van elkaar kunt losmaken.

  4. Bereiding:
  5. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de fazantenborstfilets aan elke zijde goudbruin (± 2 min.).

  6. Neem de pan van het vuur, giet de jenever over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!).

  7. Voeg de kippenbouillon toe en de geplette korianderbolletjes en kruid met tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat nog 6 min. op een zachter vuur garen.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de room bij het braadvocht en zet op een hevig vuur. Giet er geleidelijk het sap van een halve citroen bij en laat verder inkoken tot een goedgebonden saus.

  9. Giet de saus door een zeef en werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  10. Afwerking:
  11. Geef er kroketten bij, een gemengde sla en gegrilde tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 1.2 g
Eiwit 43.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Pastorale A.C. Côtes de Fronsac Prettige bordeaux die heel sterk aanspreekt door zijn charmant boeket van rood fruit, gecombineerd met zijn krachtige en robuuste smaak. Wijn Argento Bonarda Reserva Argentinië Warme en vlezige wijn met bijna wulpse aroma's van rijp rood en zwart fruit, zoethout en gerookt hout. Heel volle smaak met opnieuw sappig fruit en een mooie kruidigheid.

Bekijk het recept digitaal