- Bewaar
- Bewaar
Geflambeerde kreeft met pastis en fijne groentjes
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Viré- Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' C ave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Leg de kreeft en in de verpakking in koud water en laat volledig ontdooien.
-
Snij de kreeften in 2: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser) en haal het mes eerst over naar de kop toe, daarna naar de staart . Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Maak het vlees los van het pantser en breek de scharen met een notenkraker. Hou de kleinere pootjes apart voor de versiering.
-
Snij de wortelen en de lenteuitjes in blokjes van max. 1/ 2 cm .
-
Scheur grotere blaadjes spinazie in grove stukken en ver wijder indien nodig de harde steeltjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eet l. olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de lente-uitjes 2 min. Overgiet met de visfond en de room en laat 5 min. verder sudderen. Meng er op het einde de spinazieblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het kreeftenvlees 1 min. aan elke kant. Voeg de pastis toe en flambeer (weg van de dampkap ). Hou warm.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten met het roomsausje over diepe borden en geef per persoon het vlees van 1/2 kreeft. Garneer met de pootjes en de preikiemen.
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Viré- Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' C ave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Leg de kreeft en in de verpakking in koud water en laat volledig ontdooien.
-
Snij de kreeften in 2: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser) en haal het mes eerst over naar de kop toe, daarna naar de staart . Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Maak het vlees los van het pantser en breek de scharen met een notenkraker. Hou de kleinere pootjes apart voor de versiering.
-
Snij de wortelen en de lenteuitjes in blokjes van max. 1/ 2 cm .
-
Scheur grotere blaadjes spinazie in grove stukken en ver wijder indien nodig de harde steeltjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eet l. olijfolie in een kookpot en bak de wortelen en de lente-uitjes 2 min. Overgiet met de visfond en de room en laat 5 min. verder sudderen. Meng er op het einde de spinazieblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het kreeftenvlees 1 min. aan elke kant. Voeg de pastis toe en flambeer (weg van de dampkap ). Hou warm.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten met het roomsausje over diepe borden en geef per persoon het vlees van 1/2 kreeft. Garneer met de pootjes en de preikiemen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Viré- Clessé A.O.P. `Vieilles Vignes' C ave de Viré