Gefrituurde artisjokken
Gefrituurde artisjokken

Gefrituurde artisjokken

25 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de artisjokbodems in 4 en besprenkel met het citroensap.

  3. Kruid de bloem met peper en zout.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Bereiding:
  6. Haal de stukken artisjok door de bloem. Dompel ze onder in de losgeklopte eieren en haal ze opnieuw door de bloem. Schud overtollige bloem af.

  7. Bak de stukken artisjok gedurende 5 min. in frituurolie op 175 °C.

  8. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Serveer onmiddellijk en geef er prikkertjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de artisjokbodems in 4 en besprenkel met het citroensap.

  3. Kruid de bloem met peper en zout.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Bereiding:
  6. Haal de stukken artisjok door de bloem. Dompel ze onder in de losgeklopte eieren en haal ze opnieuw door de bloem. Schud overtollige bloem af.

  7. Bak de stukken artisjok gedurende 5 min. in frituurolie op 175 °C.

  8. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Serveer onmiddellijk en geef er prikkertjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal