Gegratineerde scampi diabolique
Gegratineerde scampi diabolique

Gegratineerde scampi diabolique

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 18.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan of wok. Bak de sjalot en het knoflook glazig.

  7. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. stoven op een zacht vuur. Doe er de tomatenstukjes bij en laat 2 min. sudderen.

  8. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes. Voeg toe aan de tomatensaus samen met de lichte room en kruid met zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tijgergarnalen 6 à 8 min. Voeg de tomatensaus toe en meng goed.

  10. Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes. Bestrooi met de geraspte parmezaan en laat even kleuren onder de hete grill.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  3. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan of wok. Bak de sjalot en het knoflook glazig.

  7. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. stoven op een zacht vuur. Doe er de tomatenstukjes bij en laat 2 min. sudderen.

  8. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes. Voeg toe aan de tomatensaus samen met de lichte room en kruid met zout.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tijgergarnalen 6 à 8 min. Voeg de tomatensaus toe en meng goed.

  10. Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes. Bestrooi met de geraspte parmezaan en laat even kleuren onder de hete grill.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 18.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel d'Anvers Sterk blond bier Wijn La Tuilerie A.O.P. Pouilly-Fumé Wijn Nobilo Regional Collection Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal