- Bewaar

- Bewaar
Gegrild duifje met abrikozenboter en erwtjes met spek
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Prior 8
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de duiven volledig ontdooien.
-
Snij de gedroogde abrikozen in blokjes.
-
Snipper de ui en de sjalotten fijn.
-
Snij de selder in fijne reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Meng 3 eetl. zachte boter met 1 koffiel. tijm, 1 koffiel. paprikapoeder, de rozemarijn, de blokjes abrikozen en peper en zout. Verdeel de boter in 4 en vul er de duifjes mee op.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de duifjes naast elkaar goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de fijngesnipperde ui en de selder-reepjes toe. Giet het bier en de gevogeltefond langs de rand in de braadpan. Kruid met het blaadje laurier, peper en zout. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de diepgevroren erwten samen met de peultjes 5 min. gaar in water. Giet af.
-
Bak de spekblokjes 3 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de erwten en peultjes toe, samen met de room en de fijngesnipperde peterselie. Meng er de spekblokjes onder en verwarm nog even.
-
Als de duifjes gaar zijn, haal ze dan uit de braadpan en leg in een ovenschotel. Kruid met de rest van het paprikapoeder, de tijm, peper en zout. Zet enkele minuten onder de grill.
-
Schraap ondertussen de braadresten los en giet het braadvocht door een zeef in een steelpan. Laat nog even inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de gegrilde duifjes samen met de spek- en erwtenmengeling, wat biersaus en gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Prior 8
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de duiven volledig ontdooien.
-
Snij de gedroogde abrikozen in blokjes.
-
Snipper de ui en de sjalotten fijn.
-
Snij de selder in fijne reepjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Meng 3 eetl. zachte boter met 1 koffiel. tijm, 1 koffiel. paprikapoeder, de rozemarijn, de blokjes abrikozen en peper en zout. Verdeel de boter in 4 en vul er de duifjes mee op.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de duifjes naast elkaar goudbruin aan alle kanten.
-
Voeg de fijngesnipperde ui en de selder-reepjes toe. Giet het bier en de gevogeltefond langs de rand in de braadpan. Kruid met het blaadje laurier, peper en zout. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de diepgevroren erwten samen met de peultjes 5 min. gaar in water. Giet af.
-
Bak de spekblokjes 3 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de erwten en peultjes toe, samen met de room en de fijngesnipperde peterselie. Meng er de spekblokjes onder en verwarm nog even.
-
Als de duifjes gaar zijn, haal ze dan uit de braadpan en leg in een ovenschotel. Kruid met de rest van het paprikapoeder, de tijm, peper en zout. Zet enkele minuten onder de grill.
-
Schraap ondertussen de braadresten los en giet het braadvocht door een zeef in een steelpan. Laat nog even inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de gegrilde duifjes samen met de spek- en erwtenmengeling, wat biersaus en gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Prior 8