Gegrild spek en aardappel met appelchutney
Gegrild spek en aardappel met appelchutney

Gegrild spek en aardappel met appelchutney

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 48.6 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 30.4 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 27.5 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Schil intussen de appelen en snij in blokjes.

  5. Snipper het knoflook en 1 zoete ui fijn. Snij 1 zoete ui in fijne ringen.

  6. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen.

  7. Maak de appelchutney: doe de appelblokjes samen met de fijngesnipperde zoete ui, het knoflook, de gember en de suiker in een kookpot. Besprenkel met het sap van de limoen en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Maak intussen een vinaigrette: hak de walnootpitten fijn en pers de halve citroen. Meng met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  9. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitten uit. Meng met de uiringen en de slamix. Besprenkel met de vinaigrette.

  10. Geef een inkeping in de aardappelen en lepel er de appelchutney in. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie.

  11. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  12. Bak de sneetjes spek 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  13. Leg de aardappelen op de zijkant van de barbecue om op te warmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Schil intussen de appelen en snij in blokjes.

  5. Snipper het knoflook en 1 zoete ui fijn. Snij 1 zoete ui in fijne ringen.

  6. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen.

  7. Maak de appelchutney: doe de appelblokjes samen met de fijngesnipperde zoete ui, het knoflook, de gember en de suiker in een kookpot. Besprenkel met het sap van de limoen en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Maak intussen een vinaigrette: hak de walnootpitten fijn en pers de halve citroen. Meng met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  9. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitten uit. Meng met de uiringen en de slamix. Besprenkel met de vinaigrette.

  10. Geef een inkeping in de aardappelen en lepel er de appelchutney in. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie.

  11. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  12. Bak de sneetjes spek 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  13. Leg de aardappelen op de zijkant van de barbecue om op te warmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 776 kcal
Vet 48.6 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 30.4 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 27.5 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Classic Roodbruin bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Ventoux partybox 3 L

Bekijk het recept digitaal