- Bewaar

- Bewaar
Gegrild spek en aardappel met appelchutney
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Classic Roodbruin bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Ventoux partybox 3 L
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (35 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Schil intussen de appelen en snij in blokjes.
-
Snipper het knoflook en 1 zoete ui fijn. Snij 1 zoete ui in fijne ringen.
-
Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen.
-
Maak de appelchutney: doe de appelblokjes samen met de fijngesnipperde zoete ui, het knoflook, de gember en de suiker in een kookpot. Besprenkel met het sap van de limoen en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Maak intussen een vinaigrette: hak de walnootpitten fijn en pers de halve citroen. Meng met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.
-
Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitten uit. Meng met de uiringen en de slamix. Besprenkel met de vinaigrette.
-
Geef een inkeping in de aardappelen en lepel er de appelchutney in. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de sneetjes spek 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Leg de aardappelen op de zijkant van de barbecue om op te warmen.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Classic Roodbruin bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Ventoux partybox 3 L
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (35 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Schil intussen de appelen en snij in blokjes.
-
Snipper het knoflook en 1 zoete ui fijn. Snij 1 zoete ui in fijne ringen.
-
Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen.
-
Maak de appelchutney: doe de appelblokjes samen met de fijngesnipperde zoete ui, het knoflook, de gember en de suiker in een kookpot. Besprenkel met het sap van de limoen en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Maak intussen een vinaigrette: hak de walnootpitten fijn en pers de halve citroen. Meng met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.
-
Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitten uit. Meng met de uiringen en de slamix. Besprenkel met de vinaigrette.
-
Geef een inkeping in de aardappelen en lepel er de appelchutney in. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de sneetjes spek 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Leg de aardappelen op de zijkant van de barbecue om op te warmen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Classic Roodbruin bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Ventoux partybox 3 L