Gegrild witloof met geitenkaaskorstje
Gegrild witloof met geitenkaaskorstje

Gegrild witloof met geitenkaaskorstje

45 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers het knoflookteentje en meng met de olijfolie. Laat minstens een nacht marineren.

  3. Meng de boter met de geitenkaas. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.

  4. Snij de witloofstronken in de lengte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Strijk de witloofhelften langs alle zijden in met de knoflookolie. Leg met de snijkant naar beneden op de grill of in de grillpan en laat 5 min. bakken.

  7. Haal het witloof van het vuur en leg in een aluminium schaal, met de gebakken zijde naar boven. Lepel er telkens 1 eetl. van het geitenkaasmengsel op.

  8. Plaats de aluminium schaal met het witloof op de grill en laat nog 15 min. bakken. Of laat even lang in een op 200 °C voorverwarmde oven bakken.

  9. Afwerking:
  10. Dien het geroosterde witloof op met gebakken vlees.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers het knoflookteentje en meng met de olijfolie. Laat minstens een nacht marineren.

  3. Meng de boter met de geitenkaas. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.

  4. Snij de witloofstronken in de lengte in 2.

  5. Bereiding:
  6. Strijk de witloofhelften langs alle zijden in met de knoflookolie. Leg met de snijkant naar beneden op de grill of in de grillpan en laat 5 min. bakken.

  7. Haal het witloof van het vuur en leg in een aluminium schaal, met de gebakken zijde naar boven. Lepel er telkens 1 eetl. van het geitenkaasmengsel op.

  8. Plaats de aluminium schaal met het witloof op de grill en laat nog 15 min. bakken. Of laat even lang in een op 200 °C voorverwarmde oven bakken.

  9. Afwerking:
  10. Dien het geroosterde witloof op met gebakken vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 2.6 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal