- Bewaar

- Bewaar
Gegrild witloof met geitenkaaskorstje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het knoflookteentje en meng met de olijfolie. Laat minstens een nacht marineren.
-
Meng de boter met de geitenkaas. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.
-
Snij de witloofstronken in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Strijk de witloofhelften langs alle zijden in met de knoflookolie. Leg met de snijkant naar beneden op de grill of in de grillpan en laat 5 min. bakken.
-
Haal het witloof van het vuur en leg in een aluminium schaal, met de gebakken zijde naar boven. Lepel er telkens 1 eetl. van het geitenkaasmengsel op.
-
Plaats de aluminium schaal met het witloof op de grill en laat nog 15 min. bakken. Of laat even lang in een op 200 °C voorverwarmde oven bakken.
-
Afwerking:
-
Dien het geroosterde witloof op met gebakken vlees.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers het knoflookteentje en meng met de olijfolie. Laat minstens een nacht marineren.
-
Meng de boter met de geitenkaas. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.
-
Snij de witloofstronken in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Strijk de witloofhelften langs alle zijden in met de knoflookolie. Leg met de snijkant naar beneden op de grill of in de grillpan en laat 5 min. bakken.
-
Haal het witloof van het vuur en leg in een aluminium schaal, met de gebakken zijde naar boven. Lepel er telkens 1 eetl. van het geitenkaasmengsel op.
-
Plaats de aluminium schaal met het witloof op de grill en laat nog 15 min. bakken. Of laat even lang in een op 200 °C voorverwarmde oven bakken.
-
Afwerking:
-
Dien het geroosterde witloof op met gebakken vlees.