Gegrilde asperge en courgette met oregano-olie
Gegrilde asperge en courgette met oregano-olie

Gegrilde asperge en courgette met oregano-olie

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Energie 874 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 6.1 g
Suiker 4.9 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook 8 à 10 min. Giet af, laat uitlekken op keukenpapier en dep goed droog.

  3. Pers intussen de citroen. Snij de courgette in dunne plakken. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Doe 3/4 van de oregano in een hoge maatbeker met de helft van de olijfolie, 1 el citroensap en het teentje knoflook. Mix fijn met een staafmixer en kruid met peper en zout.

  5. Wrijf de courgette en de asperges in met de rest van de olijfolie en kruid met voldoende zwarte peper en grof zeezout.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de courgette een paar minuten aan elke kant, tot je mooie streepjes ziet. Bak vervolgens de asperges 2 à 3 min.

  8. Schik de groenten op een schotel. Werk af met de rucola, rasp er de parmezaan over in schilfers en bestrooi met de pijnboompitten en de rest van de oreganoblaadjes. Druppel er tenslotte de oregano-olie over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook 8 à 10 min. Giet af, laat uitlekken op keukenpapier en dep goed droog.

  3. Pers intussen de citroen. Snij de courgette in dunne plakken. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Doe 3/4 van de oregano in een hoge maatbeker met de helft van de olijfolie, 1 el citroensap en het teentje knoflook. Mix fijn met een staafmixer en kruid met peper en zout.

  5. Wrijf de courgette en de asperges in met de rest van de olijfolie en kruid met voldoende zwarte peper en grof zeezout.

  6. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  7. Bak de courgette een paar minuten aan elke kant, tot je mooie streepjes ziet. Bak vervolgens de asperges 2 à 3 min.

  8. Schik de groenten op een schotel. Werk af met de rucola, rasp er de parmezaan over in schilfers en bestrooi met de pijnboompitten en de rest van de oreganoblaadjes. Druppel er tenslotte de oregano-olie over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Energie 874 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 6.1 g
Suiker 4.9 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal