Gegrilde aubergine met Berloumi en kikkererwten

Gegrilde aubergine met Berloumi en kikkererwten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Energie 2745 kj
Vet 37.9 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 11.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 24.9 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)
  2. Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak kruiselings inkepingen van ± 1/2 cm diep met een mes. Bestrijk ze met 3/5 van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een aluminium schaaltje. Breng op smaak met 1/5 van de olijfolie, de tabasco en het paprikapoeder. Dek af met aluminiumfolie.

  4. Snij de Berloumi en de focaccia in plakjes.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. Giet de rest van de olijfolie over de aubergines en bak 10 min. op de velkant op een hete barbecue. Draai om en bak nog 4 à 5 min.

  7. Zet het schaaltje met de kikkererwten 10 min. op een hoek van de barbecue.

  8. Bak de Berloumi 2 min. aan elke kant en de focaccia 1 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.

  9. Verwarm intussen de kerstomatensalsa in een steelpannetje en snipper de peterselie fijn.

  10. Leg op elk bord 1 auberginehelft en schep er de tomatensaus over. Werk af met de kikkererwten en serveer met de gegrilde Berloumi en focaccia. Bestrooi met de peterselie.

Tip
Berloumi, verrassend Belgisch

De Belgische Berloumi-kaas heeft een bijzondere textuur: hij smelt niet. Je kan hem bakken, grillen, frituren, verdelen over een slaatje … Bovendien verandert de marinade elk seizoen. Deze lente: chili, dragon en munt. Heerlijk!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)
  2. Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak kruiselings inkepingen van ± 1/2 cm diep met een mes. Bestrijk ze met 3/5 van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een aluminium schaaltje. Breng op smaak met 1/5 van de olijfolie, de tabasco en het paprikapoeder. Dek af met aluminiumfolie.

  4. Snij de Berloumi en de focaccia in plakjes.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. Giet de rest van de olijfolie over de aubergines en bak 10 min. op de velkant op een hete barbecue. Draai om en bak nog 4 à 5 min.

  7. Zet het schaaltje met de kikkererwten 10 min. op een hoek van de barbecue.

  8. Bak de Berloumi 2 min. aan elke kant en de focaccia 1 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.

  9. Verwarm intussen de kerstomatensalsa in een steelpannetje en snipper de peterselie fijn.

  10. Leg op elk bord 1 auberginehelft en schep er de tomatensaus over. Werk af met de kikkererwten en serveer met de gegrilde Berloumi en focaccia. Bestrooi met de peterselie.

Tip
Berloumi, verrassend Belgisch

De Belgische Berloumi-kaas heeft een bijzondere textuur: hij smelt niet. Je kan hem bakken, grillen, frituren, verdelen over een slaatje … Bovendien verandert de marinade elk seizoen. Deze lente: chili, dragon en munt. Heerlijk!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Energie 2745 kj
Vet 37.9 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 49.6 g
Suiker 11.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 24.9 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Alma Cersius Gardian 'Grande Réserve' Cabernet-Merlot I.G.P. Coteaux de Béziers Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal