- Bewaar
- Bewaar
Gegrilde aubergine met Berloumi en kikkererwten
Onze drankensuggesties
Wijn Alma Cersius Gardian 'Grande Réserve' Cabernet-Merlot I.G.P. Coteaux de Béziers Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (10 min.)
-
Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak kruiselings inkepingen van ± 1/2 cm diep met een mes. Bestrijk ze met 3/5 van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een aluminium schaaltje. Breng op smaak met 1/5 van de olijfolie, de tabasco en het paprikapoeder. Dek af met aluminiumfolie.
-
Snij de Berloumi en de focaccia in plakjes.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Giet de rest van de olijfolie over de aubergines en bak 10 min. op de velkant op een hete barbecue. Draai om en bak nog 4 à 5 min.
-
Zet het schaaltje met de kikkererwten 10 min. op een hoek van de barbecue.
-
Bak de Berloumi 2 min. aan elke kant en de focaccia 1 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.
-
Verwarm intussen de kerstomatensalsa in een steelpannetje en snipper de peterselie fijn.
-
Leg op elk bord 1 auberginehelft en schep er de tomatensaus over. Werk af met de kikkererwten en serveer met de gegrilde Berloumi en focaccia. Bestrooi met de peterselie.
Berloumi, verrassend Belgisch
De Belgische Berloumi-kaas heeft een bijzondere textuur: hij smelt niet. Je kan hem bakken, grillen, frituren, verdelen over een slaatje … Bovendien verandert de marinade elk seizoen. Deze lente: chili, dragon en munt. Heerlijk!
Onze drankensuggesties
Wijn Alma Cersius Gardian 'Grande Réserve' Cabernet-Merlot I.G.P. Coteaux de Béziers Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (10 min.)
-
Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak kruiselings inkepingen van ± 1/2 cm diep met een mes. Bestrijk ze met 3/5 van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een aluminium schaaltje. Breng op smaak met 1/5 van de olijfolie, de tabasco en het paprikapoeder. Dek af met aluminiumfolie.
-
Snij de Berloumi en de focaccia in plakjes.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Giet de rest van de olijfolie over de aubergines en bak 10 min. op de velkant op een hete barbecue. Draai om en bak nog 4 à 5 min.
-
Zet het schaaltje met de kikkererwten 10 min. op een hoek van de barbecue.
-
Bak de Berloumi 2 min. aan elke kant en de focaccia 1 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.
-
Verwarm intussen de kerstomatensalsa in een steelpannetje en snipper de peterselie fijn.
-
Leg op elk bord 1 auberginehelft en schep er de tomatensaus over. Werk af met de kikkererwten en serveer met de gegrilde Berloumi en focaccia. Bestrooi met de peterselie.
Berloumi, verrassend Belgisch
De Belgische Berloumi-kaas heeft een bijzondere textuur: hij smelt niet. Je kan hem bakken, grillen, frituren, verdelen over een slaatje … Bovendien verandert de marinade elk seizoen. Deze lente: chili, dragon en munt. Heerlijk!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Alma Cersius Gardian 'Grande Réserve' Cabernet-Merlot I.G.P. Coteaux de Béziers Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier