Gegrilde dunne lende maître d'hôtel
Gegrilde dunne lende maître d'hôtel

Gegrilde dunne lende maître d'hôtel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 41.7 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 44.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de boter zacht worden en meng ze met zwarte peper, zout, het uitgeperste knoflookteentje, de fijngesnipperde peterselie, de fijngesneden dragon en de fijngehakte blaadjes basilicum.

  3. Schik deze kruidenboter op een vel aluminiumfolie en rol met behulp van de folie tot een boomstammetje. Vouw de folie dicht en laat de kruidenboter 30 min. opstijven in de koelkast.

  4. Snij de kruidenboter in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Strijk de dunne lende in met olijfolie.

  7. Bak op een hete grill, ongeveer 2 min. aan elke kant. Voor meer doorbakken vlees grilt u het wat langer. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Schik op elk stuk vlees 1 of 2 schijfjes kruidenboter en serveer met aardappelen in de schil. Geef er gemengde sla bij.

  10. Liever Veggie
  11. Het noedelslaatje is ook lekker met een veggieburger of sneetjes gebakken halloumi.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de boter zacht worden en meng ze met zwarte peper, zout, het uitgeperste knoflookteentje, de fijngesnipperde peterselie, de fijngesneden dragon en de fijngehakte blaadjes basilicum.

  3. Schik deze kruidenboter op een vel aluminiumfolie en rol met behulp van de folie tot een boomstammetje. Vouw de folie dicht en laat de kruidenboter 30 min. opstijven in de koelkast.

  4. Snij de kruidenboter in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Strijk de dunne lende in met olijfolie.

  7. Bak op een hete grill, ongeveer 2 min. aan elke kant. Voor meer doorbakken vlees grilt u het wat langer. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Schik op elk stuk vlees 1 of 2 schijfjes kruidenboter en serveer met aardappelen in de schil. Geef er gemengde sla bij.

  10. Liever Veggie
  11. Het noedelslaatje is ook lekker met een veggieburger of sneetjes gebakken halloumi.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 557 kcal
Vet 41.7 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 44.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot Wijn Deze rode bourgogne werd door het Wijnbroederschap 'Les Chevaliers du Tastevin' bekroond voor z'n uitgesproken karakter: een geurige neus (rood fruit) en een fruitige, vrij volle smaak. Wijn Château Treytins A.C. Lalande-de-Pomerol Wijn Opmerkelijke bordeauxwijn uit Lalande-de-Pomerol. Hij heeft een intense kleur en een pittige neus van rijp rood fruit. De smaak is aangenaam vlezig en soepel.

Bekijk het recept digitaal