Gegrilde gamba's met avocadosalsa

Gegrilde gamba's met avocadosalsa

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 37 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 24 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij ondertussen de multicolorsla in fijne repen en meng onder elkaar.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes. Snipper de rode ui fijn.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap.

  6. Maak de avocadosalsa: meng de avocadoblokjes met de stukjes tomaat, de fijngesnipperde ui en de uitgelekte maïs. Roer er de yoghurt onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Pel de gamba's tot aan de kop en leg er een blaadje basilicum op. Kruid met Provençaalse kruiden en wikkel in een sneetje spek. Laat het kopje uitsteken en schik op een schotel. Besprenkel met de olijfolie.

  8. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  9. Bak de gamba's ± 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Leg een bedje sla op elk bord en lepel er de avocadosalsa naast. Schik 4 gamba's op de sla en serveer met lookbroodjes.

Tip

Smeer sneetjes stokbrood of ciabatta in met lookboter en laat even grillen op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij ondertussen de multicolorsla in fijne repen en meng onder elkaar.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes. Snipper de rode ui fijn.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap.

  6. Maak de avocadosalsa: meng de avocadoblokjes met de stukjes tomaat, de fijngesnipperde ui en de uitgelekte maïs. Roer er de yoghurt onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Pel de gamba's tot aan de kop en leg er een blaadje basilicum op. Kruid met Provençaalse kruiden en wikkel in een sneetje spek. Laat het kopje uitsteken en schik op een schotel. Besprenkel met de olijfolie.

  8. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  9. Bak de gamba's ± 3 min. aan elke kant op de barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Leg een bedje sla op elk bord en lepel er de avocadosalsa naast. Schik 4 gamba's op de sla en serveer met lookbroodjes.

Tip

Smeer sneetjes stokbrood of ciabatta in met lookboter en laat even grillen op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 37 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 24 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne Trumpeter Viognier-Chardonnay | Mendoza | Argentinië

Bekijk het recept digitaal