- Bewaar
- Bewaar
Gegrilde gamba's met avocadosalsa
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne Trumpeter Viognier-Chardonnay | Mendoza | Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij ondertussen de multicolorsla in fijne repen en meng onder elkaar.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes. Snipper de rode ui fijn.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap.
-
Maak de avocadosalsa: meng de avocadoblokjes met de stukjes tomaat, de fijngesnipperde ui en de uitgelekte maïs. Roer er de yoghurt onder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Pel de gamba's tot aan de kop en leg er een blaadje basilicum op. Kruid met Provençaalse kruiden en wikkel in een sneetje spek. Laat het kopje uitsteken en schik op een schotel. Besprenkel met de olijfolie.
-
Bereiding op de barbecue (6 min.)
-
Bak de gamba's ± 3 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Leg een bedje sla op elk bord en lepel er de avocadosalsa naast. Schik 4 gamba's op de sla en serveer met lookbroodjes.
Smeer sneetjes stokbrood of ciabatta in met lookboter en laat even grillen op de barbecue.
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne Trumpeter Viognier-Chardonnay | Mendoza | Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij ondertussen de multicolorsla in fijne repen en meng onder elkaar.
-
Verwijder de pitjes uit de tomaat en snij het vruchtvlees in stukjes. Snipper de rode ui fijn.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap.
-
Maak de avocadosalsa: meng de avocadoblokjes met de stukjes tomaat, de fijngesnipperde ui en de uitgelekte maïs. Roer er de yoghurt onder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Pel de gamba's tot aan de kop en leg er een blaadje basilicum op. Kruid met Provençaalse kruiden en wikkel in een sneetje spek. Laat het kopje uitsteken en schik op een schotel. Besprenkel met de olijfolie.
-
Bereiding op de barbecue (6 min.)
-
Bak de gamba's ± 3 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Leg een bedje sla op elk bord en lepel er de avocadosalsa naast. Schik 4 gamba's op de sla en serveer met lookbroodjes.
Smeer sneetjes stokbrood of ciabatta in met lookboter en laat even grillen op de barbecue.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. | Blason de Bourgogne Trumpeter Viognier-Chardonnay | Mendoza | Argentinië