Gegrilde gamba's met honingsausje
Gegrilde gamba's met honingsausje

Gegrilde gamba's met honingsausje

1 u.
Hoofdgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 5.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 26 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en meng met de opengesneden en ontpitte Spaanse pepertjes, tomatenketchup en olijfolie. Laat 1 u marineren in de koelkast.

  2. Snij de lente-uitjes fijn.

  3. Snipper de koriander, peterselie en munt fijn.

  4. Maak het honingsausje: mix de ansjovisfilets met de mayonaise, honing, limoensap en peterselie tot een gladde saus en voeg de lente-uitjes toe.

  5. Overgiet het tarwegriesmeel met de hete kippenbouillon en laat gedurende 7 min. zwellen, tot de bouillon opgenomen is. Maak los met een vork.

  6. Voeg de fijngesneden koriander, peterselie en munt, de notenolie en balsamicoazijn toe aan het tarwegriesmeel. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Dep de gamba's droog en gril 3 à 4 min. Rijg de gamba's op spiesen, zo kan u ze makkelijk draaien.

  8. Dien de gegrilde gamba's op met de couscous en geef het honingsausje er apart bij. Werk af met wat koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en meng met de opengesneden en ontpitte Spaanse pepertjes, tomatenketchup en olijfolie. Laat 1 u marineren in de koelkast.

  2. Snij de lente-uitjes fijn.

  3. Snipper de koriander, peterselie en munt fijn.

  4. Maak het honingsausje: mix de ansjovisfilets met de mayonaise, honing, limoensap en peterselie tot een gladde saus en voeg de lente-uitjes toe.

  5. Overgiet het tarwegriesmeel met de hete kippenbouillon en laat gedurende 7 min. zwellen, tot de bouillon opgenomen is. Maak los met een vork.

  6. Voeg de fijngesneden koriander, peterselie en munt, de notenolie en balsamicoazijn toe aan het tarwegriesmeel. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Dep de gamba's droog en gril 3 à 4 min. Rijg de gamba's op spiesen, zo kan u ze makkelijk draaien.

  8. Dien de gegrilde gamba's op met de couscous en geef het honingsausje er apart bij. Werk af met wat koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 5.6 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 26 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort Tripel Extra Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal