- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde gamba's met honingsausje
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort Tripel Extra Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en meng met de opengesneden en ontpitte Spaanse pepertjes, tomatenketchup en olijfolie. Laat 1 u marineren in de koelkast.
-
Snij de lente-uitjes fijn.
-
Snipper de koriander, peterselie en munt fijn.
-
Maak het honingsausje: mix de ansjovisfilets met de mayonaise, honing, limoensap en peterselie tot een gladde saus en voeg de lente-uitjes toe.
-
Overgiet het tarwegriesmeel met de hete kippenbouillon en laat gedurende 7 min. zwellen, tot de bouillon opgenomen is. Maak los met een vork.
-
Voeg de fijngesneden koriander, peterselie en munt, de notenolie en balsamicoazijn toe aan het tarwegriesmeel. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Dep de gamba's droog en gril 3 à 4 min. Rijg de gamba's op spiesen, zo kan u ze makkelijk draaien.
-
Dien de gegrilde gamba's op met de couscous en geef het honingsausje er apart bij. Werk af met wat koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort Tripel Extra Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien en meng met de opengesneden en ontpitte Spaanse pepertjes, tomatenketchup en olijfolie. Laat 1 u marineren in de koelkast.
-
Snij de lente-uitjes fijn.
-
Snipper de koriander, peterselie en munt fijn.
-
Maak het honingsausje: mix de ansjovisfilets met de mayonaise, honing, limoensap en peterselie tot een gladde saus en voeg de lente-uitjes toe.
-
Overgiet het tarwegriesmeel met de hete kippenbouillon en laat gedurende 7 min. zwellen, tot de bouillon opgenomen is. Maak los met een vork.
-
Voeg de fijngesneden koriander, peterselie en munt, de notenolie en balsamicoazijn toe aan het tarwegriesmeel. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Dep de gamba's droog en gril 3 à 4 min. Rijg de gamba's op spiesen, zo kan u ze makkelijk draaien.
-
Dien de gegrilde gamba's op met de couscous en geef het honingsausje er apart bij. Werk af met wat koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort Tripel Extra Sterk blond bier Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc