- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde groenten met crumble en kruidige dipsaus
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Cru des Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (25 min.)
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes van max. 1 cm dik.
-
Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in plakken van 1/2 cm dik.
-
Leg alle groenten in een schaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en roer goed om.
-
Mix het brood met de hazelnoten, het gepelde knoflookteentje en de blaadjes rozemarijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de mengeling tot een knapperige, goudbruine crumble. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum. Meng de kruiden met de yoghurt, de ahornsiroop en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
-
Leg de groenten naast elkaar op een matig warme barbecue. Bak ze 3 à 4 min. aan elke kant tot ze mooi gekleurd zijn (de zoete aardappelen moeten iets langer bakken dan de groenten).
-
Afwerking:
-
Bestrooi de gegrilde groenten met de crumble en serveer met de yoghurtsaus.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Cru des Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (25 min.)
-
Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes van max. 1 cm dik.
-
Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in plakken van 1/2 cm dik.
-
Leg alle groenten in een schaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en roer goed om.
-
Mix het brood met de hazelnoten, het gepelde knoflookteentje en de blaadjes rozemarijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de mengeling tot een knapperige, goudbruine crumble. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum. Meng de kruiden met de yoghurt, de ahornsiroop en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
-
Leg de groenten naast elkaar op een matig warme barbecue. Bak ze 3 à 4 min. aan elke kant tot ze mooi gekleurd zijn (de zoete aardappelen moeten iets langer bakken dan de groenten).
-
Afwerking:
-
Bestrooi de gegrilde groenten met de crumble en serveer met de yoghurtsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Cru des Côtes du Rhône