Gegrilde groenten met crumble en kruidige dipsaus
Gegrilde groenten met crumble en kruidige dipsaus

Gegrilde groenten met crumble en kruidige dipsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 27.7 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes van max. 1 cm dik.

  5. Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in plakken van 1/2 cm dik.

  6. Leg alle groenten in een schaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en roer goed om.

  7. Mix het brood met de hazelnoten, het gepelde knoflookteentje en de blaadjes rozemarijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de mengeling tot een knapperige, goudbruine crumble. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum. Meng de kruiden met de yoghurt, de ahornsiroop en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
  10. Leg de groenten naast elkaar op een matig warme barbecue. Bak ze 3 à 4 min. aan elke kant tot ze mooi gekleurd zijn (de zoete aardappelen moeten iets langer bakken dan de groenten).

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de gegrilde groenten met de crumble en serveer met de yoghurtsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (25 min.)
  3. Snij de zoete puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes van max. 1 cm dik.

  5. Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in plakken van 1/2 cm dik.

  6. Leg alle groenten in een schaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en roer goed om.

  7. Mix het brood met de hazelnoten, het gepelde knoflookteentje en de blaadjes rozemarijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de mengeling tot een knapperige, goudbruine crumble. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Hak de blaadjes oregano fijn en scheur de blaadjes basilicum. Meng de kruiden met de yoghurt, de ahornsiroop en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
  10. Leg de groenten naast elkaar op een matig warme barbecue. Bak ze 3 à 4 min. aan elke kant tot ze mooi gekleurd zijn (de zoete aardappelen moeten iets langer bakken dan de groenten).

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de gegrilde groenten met de crumble en serveer met de yoghurtsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kcal
Vet 13.8 g
Koolhydraat 27.7 g
Eiwit 7.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Beaumes de Venise A.O.P. Cru des Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal