Gegrilde halloumi met kikkererwtenslaatje
Gegrilde halloumi met kikkererwtenslaatje

Gegrilde halloumi met kikkererwtenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 25.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij samen met de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  4. Snij de tapastomaten in 2 en snipper de rode ui heel fijn.

  5. Meng de kikkererwten, de groenten en de ui in een slakom.

  6. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, het limoensap, peper en zout.

  7. Snij de halloumi in gelijke sneetjes van 1 cm dik, bestrijk met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de tijm.

  8. Bak de sneetjes halloumi 1 à 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij samen met de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.

  4. Snij de tapastomaten in 2 en snipper de rode ui heel fijn.

  5. Meng de kikkererwten, de groenten en de ui in een slakom.

  6. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, het limoensap, peper en zout.

  7. Snij de halloumi in gelijke sneetjes van 1 cm dik, bestrijk met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de tijm.

  8. Bak de sneetjes halloumi 1 à 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 25.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Château du Bois de la Garde rosé 2013 A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal