Gegrilde halloumi met salsa van komkommer en watermeloen
Gegrilde halloumi met salsa van komkommer en watermeloen

Gegrilde halloumi met salsa van komkommer en watermeloen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2565 kj
Energie 613 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 19.7 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 9.1 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 34.7 g
Zout 3.8 g
natrium 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1 cm. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij elke reep nogmaals in de lengte in 2 en snij daarna in stukjes.

  4. Snipper de rode ui en de munt fijn. Meng onder de komkommer en de watermeloen. Kruid met peper.

  5. Snij de halloumi in plakjes van net geen 1 cm dik. Bak ± 2 min. aan elke kant in de grillpan of op de barbecue.

  6. Schep de salsa op de borden en spray wat olijfolie op elk bord. Serveer met de gegrilde halloumi en de parelcouscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1 cm. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij elke reep nogmaals in de lengte in 2 en snij daarna in stukjes.

  4. Snipper de rode ui en de munt fijn. Meng onder de komkommer en de watermeloen. Kruid met peper.

  5. Snij de halloumi in plakjes van net geen 1 cm dik. Bak ± 2 min. aan elke kant in de grillpan of op de barbecue.

  6. Schep de salsa op de borden en spray wat olijfolie op elk bord. Serveer met de gegrilde halloumi en de parelcouscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2565 kj
Energie 613 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 19.7 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 9.1 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 34.7 g
Zout 3.8 g
natrium 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bonfils 'L'Esparrou' Vin Orange Vin de France Bier Corona Extra Pils

Bekijk het recept digitaal