- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde inktvis met pepertjes en feta
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in 2 en vouw ze open zodat u 2 grote stukken krijgt. Maak aan 1 kant lichte kruisvormige inkepingen.
-
Rasp de schil van de limoenen (niet het wit) en pers ze.
-
Hak de blaadjes munt en de platte peterselie grof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de limoenen. Voeg de platte peterselie en het pepertje toe. Kruid met zwarte peper.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding op de barbecue (± 6 min.)
-
Bestrijk de stukken inktvis met wat marinade en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bestrijk tijdens het bakken de inktvis regelmatig opnieuw met de marinade.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de inktvistubes met de verkruimelde feta, de gehakte munt en grof zeezout.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in 2 en vouw ze open zodat u 2 grote stukken krijgt. Maak aan 1 kant lichte kruisvormige inkepingen.
-
Rasp de schil van de limoenen (niet het wit) en pers ze.
-
Hak de blaadjes munt en de platte peterselie grof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de limoenen. Voeg de platte peterselie en het pepertje toe. Kruid met zwarte peper.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding op de barbecue (± 6 min.)
-
Bestrijk de stukken inktvis met wat marinade en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bestrijk tijdens het bakken de inktvis regelmatig opnieuw met de marinade.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de inktvistubes met de verkruimelde feta, de gehakte munt en grof zeezout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier