Gegrilde inktvis met pepertjes en feta
Gegrilde inktvis met pepertjes en feta

Gegrilde inktvis met pepertjes en feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 27.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in 2 en vouw ze open zodat u 2 grote stukken krijgt. Maak aan 1 kant lichte kruisvormige inkepingen.

  3. Rasp de schil van de limoenen (niet het wit) en pers ze.

  4. Hak de blaadjes munt en de platte peterselie grof.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  6. Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de limoenen. Voeg de platte peterselie en het pepertje toe. Kruid met zwarte peper.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Bereiding op de barbecue (± 6 min.)
  9. Bestrijk de stukken inktvis met wat marinade en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bestrijk tijdens het bakken de inktvis regelmatig opnieuw met de marinade.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de inktvistubes met de verkruimelde feta, de gehakte munt en grof zeezout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in 2 en vouw ze open zodat u 2 grote stukken krijgt. Maak aan 1 kant lichte kruisvormige inkepingen.

  3. Rasp de schil van de limoenen (niet het wit) en pers ze.

  4. Hak de blaadjes munt en de platte peterselie grof.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  6. Meng de olijfolie met het sap en de zeste van de limoenen. Voeg de platte peterselie en het pepertje toe. Kruid met zwarte peper.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Bereiding op de barbecue (± 6 min.)
  9. Bestrijk de stukken inktvis met wat marinade en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bestrijk tijdens het bakken de inktvis regelmatig opnieuw met de marinade.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de inktvistubes met de verkruimelde feta, de gehakte munt en grof zeezout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 288 kcal
Vet 18 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 27.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal