Gegrilde kalfsescalope met tomatenslaatje en tzatziki
Gegrilde kalfsescalope met tomatenslaatje en tzatziki

Gegrilde kalfsescalope met tomatenslaatje en tzatziki

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 10.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 45.6 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snij de rode ui in ringen.

  4. Snij de tomaten en de citroen in partjes.

  5. Snij de feta en de minikomkommers in blokjes

  6. Bereiding:
  7. 1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. 2 Meng intussen de tomaten, de minikomkommers, de rode ui en de olijven onder elkaar. Voeg de feta toe en verstuif er de olijfolie over. Bestrooi met de helft van de oregano.

  9. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kalfsescalopes 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en de rest van de oregano. Bak de citroenpartjes ook kort goudbruin in de grillpan.

  10. Afwerking:
  11. Serveer het vlees met het tomatenslaatje en lepel er telkens wat tzatziki op. Werk af met een gevuld groen pepertje, een partje citroen en de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snij de rode ui in ringen.

  4. Snij de tomaten en de citroen in partjes.

  5. Snij de feta en de minikomkommers in blokjes

  6. Bereiding:
  7. 1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. 2 Meng intussen de tomaten, de minikomkommers, de rode ui en de olijven onder elkaar. Voeg de feta toe en verstuif er de olijfolie over. Bestrooi met de helft van de oregano.

  9. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kalfsescalopes 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en de rest van de oregano. Bak de citroenpartjes ook kort goudbruin in de grillpan.

  10. Afwerking:
  11. Serveer het vlees met het tomatenslaatje en lepel er telkens wat tzatziki op. Werk af met een gevuld groen pepertje, een partje citroen en de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 10.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 45.6 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Rosé Masso Antico Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal