Gegrilde nectarine met vanille-ijs
Gegrilde nectarine met vanille-ijs

Gegrilde nectarine met vanille-ijs

3 u. 15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kj
Energie 153 kcal
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 18.6 g
Suiker 10 g
Vezel 2 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min. + 3 à 4 u. marineren)

    Snij de nectarines in 2 en verwijder de pit. Snij een fijn schijfje van de bolle kant zodat de halve nectarines blijven staan.

  2. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje. Zet opzij.

  3. Leg de nectarines in een kom en giet er de witte wijn over. Voeg het vanillestokje toe en laat 3 à 4 u. marineren in de koelkast.

  4. Haal de nectarines uit de marinade en dep droog. Verdeel er de vanillepitjes over.

  5. Bereiding op de BBQ (5 min.)
  6. Schik 2 halve nectarines op elk bord en schep er een bolletje vanille-ijs bij.

  7. Gril de nectarines 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Tip
Serveertip

Verkruimel een boterwafel over het ijs voor een lekker krokante toets.

Liever geen alcohol?

Gebruik appelsap in plaats van de zoete wijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min. + 3 à 4 u. marineren)

    Snij de nectarines in 2 en verwijder de pit. Snij een fijn schijfje van de bolle kant zodat de halve nectarines blijven staan.

  2. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje. Zet opzij.

  3. Leg de nectarines in een kom en giet er de witte wijn over. Voeg het vanillestokje toe en laat 3 à 4 u. marineren in de koelkast.

  4. Haal de nectarines uit de marinade en dep droog. Verdeel er de vanillepitjes over.

  5. Bereiding op de BBQ (5 min.)
  6. Schik 2 halve nectarines op elk bord en schep er een bolletje vanille-ijs bij.

  7. Gril de nectarines 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Tip
Serveertip

Verkruimel een boterwafel over het ijs voor een lekker krokante toets.

Liever geen alcohol?

Gebruik appelsap in plaats van de zoete wijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kj
Energie 153 kcal
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 18.6 g
Suiker 10 g
Vezel 2 g
Eiwit 1.9 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal