- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde nectarine met vanille-ijs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (10 min. + 3 à 4 u. marineren)
Snij de nectarines in 2 en verwijder de pit. Snij een fijn schijfje van de bolle kant zodat de halve nectarines blijven staan.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje. Zet opzij.
-
Leg de nectarines in een kom en giet er de witte wijn over. Voeg het vanillestokje toe en laat 3 à 4 u. marineren in de koelkast.
-
Haal de nectarines uit de marinade en dep droog. Verdeel er de vanillepitjes over.
-
Bereiding op de BBQ (5 min.)
-
Schik 2 halve nectarines op elk bord en schep er een bolletje vanille-ijs bij.
-
Gril de nectarines 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
Serveertip
Verkruimel een boterwafel over het ijs voor een lekker krokante toets.
Liever geen alcohol?
Gebruik appelsap in plaats van de zoete wijn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (10 min. + 3 à 4 u. marineren)
Snij de nectarines in 2 en verwijder de pit. Snij een fijn schijfje van de bolle kant zodat de halve nectarines blijven staan.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje. Zet opzij.
-
Leg de nectarines in een kom en giet er de witte wijn over. Voeg het vanillestokje toe en laat 3 à 4 u. marineren in de koelkast.
-
Haal de nectarines uit de marinade en dep droog. Verdeel er de vanillepitjes over.
-
Bereiding op de BBQ (5 min.)
-
Schik 2 halve nectarines op elk bord en schep er een bolletje vanille-ijs bij.
-
Gril de nectarines 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
Serveertip
Verkruimel een boterwafel over het ijs voor een lekker krokante toets.
Liever geen alcohol?
Gebruik appelsap in plaats van de zoete wijn.