Gegrilde sardines met pittige appelsalsa

Gegrilde sardines met pittige appelsalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 7.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 16.1 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken
  3. Laat de sardines volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit). U hebt 1 koffiel. zeste nodig. Pers de citroen daarna (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  5. Snipper het teentje knoflook fijn. Hak de peterselie en de rozemarijn fijn.

  6. Meng 4 eetl. olijfolie samen met 2 eetl. citroensap, het knoflook, de citroenzeste, de peterselie en de rozemarijn. Giet over de sardines en laat 30 min. à 1 u. marineren.

  7. Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1/2 cm. Snij het lente-uitje in fijne ringetjes. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak samen met de munt fijn.

  8. Meng de blokjes appel samen met het lente-uitje, het rode pepertje en de fijngehakte munt. Roer er 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap onder.

  9. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue
  11. Steek de sardines op 2 brochettestokjes of tussen een grillklem (zo kan u ze makkelijk draaien). Bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken
  3. Laat de sardines volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit). U hebt 1 koffiel. zeste nodig. Pers de citroen daarna (u hebt 3 eetl. sap nodig).

  5. Snipper het teentje knoflook fijn. Hak de peterselie en de rozemarijn fijn.

  6. Meng 4 eetl. olijfolie samen met 2 eetl. citroensap, het knoflook, de citroenzeste, de peterselie en de rozemarijn. Giet over de sardines en laat 30 min. à 1 u. marineren.

  7. Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1/2 cm. Snij het lente-uitje in fijne ringetjes. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak samen met de munt fijn.

  8. Meng de blokjes appel samen met het lente-uitje, het rode pepertje en de fijngehakte munt. Roer er 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap onder.

  9. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding op de barbecue
  11. Steek de sardines op 2 brochettestokjes of tussen een grillklem (zo kan u ze makkelijk draaien). Bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 7.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 16.1 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Blanc Mariner Xarel-lo-Chardonnay D.O. Penedès Spanje

Bekijk het recept digitaal