- Bewaar
- Bewaar
Gegrilde sardines met pittige appelsalsa
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Blanc Mariner Xarel-lo-Chardonnay D.O. Penedès Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken
-
Laat de sardines volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit). U hebt 1 koffiel. zeste nodig. Pers de citroen daarna (u hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Snipper het teentje knoflook fijn. Hak de peterselie en de rozemarijn fijn.
-
Meng 4 eetl. olijfolie samen met 2 eetl. citroensap, het knoflook, de citroenzeste, de peterselie en de rozemarijn. Giet over de sardines en laat 30 min. à 1 u. marineren.
-
Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1/2 cm. Snij het lente-uitje in fijne ringetjes. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak samen met de munt fijn.
-
Meng de blokjes appel samen met het lente-uitje, het rode pepertje en de fijngehakte munt. Roer er 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap onder.
-
Kruid met peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue
-
Steek de sardines op 2 brochettestokjes of tussen een grillklem (zo kan u ze makkelijk draaien). Bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Blanc Mariner Xarel-lo-Chardonnay D.O. Penedès Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken
-
Laat de sardines volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit). U hebt 1 koffiel. zeste nodig. Pers de citroen daarna (u hebt 3 eetl. sap nodig).
-
Snipper het teentje knoflook fijn. Hak de peterselie en de rozemarijn fijn.
-
Meng 4 eetl. olijfolie samen met 2 eetl. citroensap, het knoflook, de citroenzeste, de peterselie en de rozemarijn. Giet over de sardines en laat 30 min. à 1 u. marineren.
-
Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1/2 cm. Snij het lente-uitje in fijne ringetjes. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak samen met de munt fijn.
-
Meng de blokjes appel samen met het lente-uitje, het rode pepertje en de fijngehakte munt. Roer er 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap onder.
-
Kruid met peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue
-
Steek de sardines op 2 brochettestokjes of tussen een grillklem (zo kan u ze makkelijk draaien). Bak ze 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Blanc Mariner Xarel-lo-Chardonnay D.O. Penedès Spanje