Gegrilde scampi's met zuiderse vulling
Gegrilde scampi's met zuiderse vulling

Gegrilde scampi's met zuiderse vulling

Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 73 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 6.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij ze open op de rugzijde (niet doorsnijden).

  5. Vul de helft van de scampi's met tomenade en de andere helft met pesto.

  6. Wikkel elke scampi in een sneetje spek en steek ze op brochettestokjes. U mag de volledige spies gebruiken.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Gril de scampibrochettes 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Tip

Bent u vergeten om de brochettestokjes te weken? Wikkel dan een stukje aluminiumfolie rond het uiteinde van de stokjes, zodat ze niet verbranden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij ze open op de rugzijde (niet doorsnijden).

  5. Vul de helft van de scampi's met tomenade en de andere helft met pesto.

  6. Wikkel elke scampi in een sneetje spek en steek ze op brochettestokjes. U mag de volledige spies gebruiken.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Gril de scampibrochettes 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Tip

Bent u vergeten om de brochettestokjes te weken? Wikkel dan een stukje aluminiumfolie rond het uiteinde van de stokjes, zodat ze niet verbranden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 73 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 6.4 g

Bekijk het recept digitaal