Gegrilde snijbonen met mango en tofu
Gegrilde snijbonen met mango en tofu

Gegrilde snijbonen met mango en tofu

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Energie 1586 kj
Vet 19 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 26.8 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 17 g
Zout 0 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak de dressing: doe de helft van de olijfolie, de chilipeper, de gember, de suiker en het limoensap in een blender en mix tot een gladde massa.

  2. Snij de tofu in blokjes van 3 cm en meng er 2/3 van de dressing onder. Meng goed en laat 25 min. rusten in de koelkast.

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de mango in blokjes en verwijder de uiteinden van de snijbonen. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de koriander grof.

  4. Meng de rest van de olijfolie onder de mango en de snijbonen en bak ze beetgaar in een grillpan, zonder vetstof.

  5. Haal uit de pan en bak de tofu in dezelfde pan 2 min. aan elke kant goudbruin.

  6. Verdeel de snijbonen, de mango en de tofu over een schaal en lepel er de rest van de dressing over. Werk af met de lente-uitjes en de koriander.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sofie Noyen (@sofienoyen).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak de dressing: doe de helft van de olijfolie, de chilipeper, de gember, de suiker en het limoensap in een blender en mix tot een gladde massa.

  2. Snij de tofu in blokjes van 3 cm en meng er 2/3 van de dressing onder. Meng goed en laat 25 min. rusten in de koelkast.

  3. Snij intussen het vruchtvlees van de mango in blokjes en verwijder de uiteinden van de snijbonen. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de koriander grof.

  4. Meng de rest van de olijfolie onder de mango en de snijbonen en bak ze beetgaar in een grillpan, zonder vetstof.

  5. Haal uit de pan en bak de tofu in dezelfde pan 2 min. aan elke kant goudbruin.

  6. Verdeel de snijbonen, de mango en de tofu over een schaal en lepel er de rest van de dressing over. Werk af met de lente-uitjes en de koriander.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sofie Noyen (@sofienoyen).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Energie 1586 kj
Vet 19 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 30.8 g
Suiker 26.8 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 17 g
Zout 0 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal