Gegrilde veggieworst met frisse couscoussalade en broccolini

Gegrilde veggieworst met frisse couscoussalade en broccolini

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 58.5 g
Suiker 7.2 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 19.6 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het velletje van de vegetarische worsten.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en daarna in fijne blokjes. Snipper de munt en de platte peterselie fijn. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers hem.

  4. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  5. Snij de avocado in 2. Snij het vruchtvlees van 1 helft in fijne blokjes. Besprenkel met een beetje limoensap.

  6. Bereid de couscous (kooktijd: zie verpakking). Roer los met een vork.

  7. Kook intussen de broccolini onafgedekt 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Meng de munt, de peterselie, de helft van de granaatappelpitten en de komkommer- en avocadoblokjes onder de couscous.

  9. Breng op smaak met de rest van het limoensap, de olijfolie, peper en zout.

  10. Meng er voorzichtig de waterkers onder.

  11. Bereiding:
  12. Leg de vegetarische worsten op het rooster en bak 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Haal ze van de barbecue en snij in 2.

  13. Afwerking:
  14. Werk de salade af met de vegetarische worsten, de broccolini, enkele granaatappelpitten en wat limoenzeste.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het velletje van de vegetarische worsten.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en daarna in fijne blokjes. Snipper de munt en de platte peterselie fijn. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers hem.

  4. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  5. Snij de avocado in 2. Snij het vruchtvlees van 1 helft in fijne blokjes. Besprenkel met een beetje limoensap.

  6. Bereid de couscous (kooktijd: zie verpakking). Roer los met een vork.

  7. Kook intussen de broccolini onafgedekt 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Meng de munt, de peterselie, de helft van de granaatappelpitten en de komkommer- en avocadoblokjes onder de couscous.

  9. Breng op smaak met de rest van het limoensap, de olijfolie, peper en zout.

  10. Meng er voorzichtig de waterkers onder.

  11. Bereiding:
  12. Leg de vegetarische worsten op het rooster en bak 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Haal ze van de barbecue en snij in 2.

  13. Afwerking:
  14. Werk de salade af met de vegetarische worsten, de broccolini, enkele granaatappelpitten en wat limoenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 58.5 g
Suiker 7.2 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 19.6 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwaremont Blond bier Wijn Vaugelas `Le Rosé' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal