- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde worst met salsa van ananas en gepofte aardappel
Onze drankensuggesties
Wijn Roodeberg rosé KWV Western Cape – Zuid-Afrika Bier Kwak Blond Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en wikkel in aluminiumfolie.
-
Snij intussen de paprika’s in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in kleine blokjes.
-
Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de rode ui en het bieslook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen.
-
Bereiding op de barbecue (25 min.)
-
Bak de worsten ± 7 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Bak de aardappelen 20 min. op een hoekje van de barbecue.
-
Meng intussen de ananas met de paprika’s, de helft van het bieslook, de rode ui, het limoensap, de limoenzeste en de olijfolie.
-
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en maak in elke aardappel een inkeping. Voeg per aardappel 1 el cottage cheese toe. Bestrooi met de rest van het bieslook en kruid met peper en zout. Serveer met de gegrilde worsten en de salsa.
Geen tijd voor BBQ?
Zet de gekookte aardappelen 20 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. Bak de worsten in een (grill)pan.
Onze drankensuggesties
Wijn Roodeberg rosé KWV Western Cape – Zuid-Afrika Bier Kwak Blond Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en wikkel in aluminiumfolie.
-
Snij intussen de paprika’s in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in kleine blokjes.
-
Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snipper de rode ui en het bieslook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen.
-
Bereiding op de barbecue (25 min.)
-
Bak de worsten ± 7 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Bak de aardappelen 20 min. op een hoekje van de barbecue.
-
Meng intussen de ananas met de paprika’s, de helft van het bieslook, de rode ui, het limoensap, de limoenzeste en de olijfolie.
-
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie en maak in elke aardappel een inkeping. Voeg per aardappel 1 el cottage cheese toe. Bestrooi met de rest van het bieslook en kruid met peper en zout. Serveer met de gegrilde worsten en de salsa.
Geen tijd voor BBQ?
Zet de gekookte aardappelen 20 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. Bak de worsten in een (grill)pan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Roodeberg rosé KWV Western Cape – Zuid-Afrika Bier Kwak Blond Sterk blond bier