Gegrilde zalm en romige tagliatelle met courgette
Gegrilde zalm en romige tagliatelle met courgette

Gegrilde zalm en romige tagliatelle met courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 887 kcal
Vet 44.6 g
Koolhydraat 76.1 g
Eiwit 45 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min. + 20 min. marineren)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Hak de dille fijn.

  5. Schik de zalmhaasjes in een schaal, giet er 3 eetl. olijfolie en het citroensap over, en voeg de fijngehakte dille toe. Kruid met zwarte peper en zout. Bedek met vershoudfolie en laat 20 min. marineren in de koelkast.

  6. Rasp ondertussen de ongeschilde courgettes.

  7. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgettes en het fijngesnipperde knoflook 10 min. op een zacht vuur. Meng er de roomkaas goed onder en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  10. Haal de zalmhaasjes uit de marinade. Verhit een grillpan en bak de gemarineerde zalmhaasjes 3 à 4 min. aan beide kanten gaar.

  11. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de courgettesaus onder de pasta en serveer met de gegrilde zalm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min. + 20 min. marineren)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Hak de dille fijn.

  5. Schik de zalmhaasjes in een schaal, giet er 3 eetl. olijfolie en het citroensap over, en voeg de fijngehakte dille toe. Kruid met zwarte peper en zout. Bedek met vershoudfolie en laat 20 min. marineren in de koelkast.

  6. Rasp ondertussen de ongeschilde courgettes.

  7. Snipper de teentjes knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgettes en het fijngesnipperde knoflook 10 min. op een zacht vuur. Meng er de roomkaas goed onder en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  10. Haal de zalmhaasjes uit de marinade. Verhit een grillpan en bak de gemarineerde zalmhaasjes 3 à 4 min. aan beide kanten gaar.

  11. Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng de courgettesaus onder de pasta en serveer met de gegrilde zalm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 887 kcal
Vet 44.6 g
Koolhydraat 76.1 g
Eiwit 45 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Les Lauzes Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal