Gegrilde zalm met pittig mangoslaatje
Gegrilde zalm met pittig mangoslaatje

Gegrilde zalm met pittig mangoslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 34 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 30.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de zalmsteaks volledig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de platte peterselie en het knoflook fijn. Roer onder de mangoblokjes en breng op smaak met de olijfolie, het limoensap, peper en zout. Meng er de slamix onder.

  5. Bak de zalm in een klemrooster of op de plancha op een matig warme barbecue. Gril ± 3 min. met de velkant naar onderen en kruid met peper en zout. Draai om en laat nog ± 2 min. verder garen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een stukje brood, voorgekookte tarwegraantjes of couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de zalmsteaks volledig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de platte peterselie en het knoflook fijn. Roer onder de mangoblokjes en breng op smaak met de olijfolie, het limoensap, peper en zout. Meng er de slamix onder.

  5. Bak de zalm in een klemrooster of op de plancha op een matig warme barbecue. Gril ± 3 min. met de velkant naar onderen en kruid met peper en zout. Draai om en laat nog ± 2 min. verder garen.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een stukje brood, voorgekookte tarwegraantjes of couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 34 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 30.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Peyrat Blanc 2013 A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal