- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde zalmsteaks met fijne boontjes
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot Wijn Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Uitsluitend gemaakt van chardonnaydruiven. Wijn Benjamin de Chantegrive A.C. Graves Wijn Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de diepgevroren prinsessenbonen gedurende ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (zonder deksel, zo blijven ze fris groen). Laat uitlekken.
-
Leg 8 reepjes gerookte zalm (± 2 cm breed) klaar en rol er telkens een 10-tal sperzieboontjes in.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren zalmsteaks op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Strijk de bovenzijde van de vis in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif in de oven, 7 tot 10 cm onder de grill. Laat gedurende 15 min. goudbruin kleuren.
-
Draai dan de zalmsteaks om en strijk de bovenliggende kant in met wat olijfolie. Laat nog 5 à 10 min. kleuren tot de vis gaar is.
-
Intussen bereidt u de saus (10 min.): laat de fijngesnipperde sjalot glazig stoven in 1 eetl. boter en giet er 0,5 dl dragonazijn bij en 1,5 dl droge witte wijn. Laat op een hevig vuur inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan is.
-
Voeg 1,5 dl room toe en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.
-
Intussen schikt u de rolletjes gerookte zalm met sperziebonen met 1 eetl. gesmolten boter in een kookpan. Laat ze op een zacht vuur verwarmen. (2)
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een zalmsteak en lepel er wat saus over. Geef er de zalmrolletjes met sperziebonen apart bij en serveer met aardappelpuree of natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot Wijn Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Uitsluitend gemaakt van chardonnaydruiven. Wijn Benjamin de Chantegrive A.C. Graves Wijn Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de diepgevroren prinsessenbonen gedurende ± 10 min. gaar in lichtgezouten water (zonder deksel, zo blijven ze fris groen). Laat uitlekken.
-
Leg 8 reepjes gerookte zalm (± 2 cm breed) klaar en rol er telkens een 10-tal sperzieboontjes in.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren zalmsteaks op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Strijk de bovenzijde van de vis in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif in de oven, 7 tot 10 cm onder de grill. Laat gedurende 15 min. goudbruin kleuren.
-
Draai dan de zalmsteaks om en strijk de bovenliggende kant in met wat olijfolie. Laat nog 5 à 10 min. kleuren tot de vis gaar is.
-
Intussen bereidt u de saus (10 min.): laat de fijngesnipperde sjalot glazig stoven in 1 eetl. boter en giet er 0,5 dl dragonazijn bij en 1,5 dl droge witte wijn. Laat op een hevig vuur inkoken tot er bijna geen vocht meer in de pan is.
-
Voeg 1,5 dl room toe en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.
-
Intussen schikt u de rolletjes gerookte zalm met sperziebonen met 1 eetl. gesmolten boter in een kookpan. Laat ze op een zacht vuur verwarmen. (2)
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een zalmsteak en lepel er wat saus over. Geef er de zalmrolletjes met sperziebonen apart bij en serveer met aardappelpuree of natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot Wijn Uitstekende witte bourgognewijn met een zeer expressieve neus. Uitsluitend gemaakt van chardonnaydruiven. Wijn Benjamin de Chantegrive A.C. Graves Wijn Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.