Gegrilleerde zalm met oregano
Gegrilleerde zalm met oregano

Gegrilleerde zalm met oregano

50 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 53.2 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 24.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm ontdooien.

  3. Verwijder het vel: steek een vlijmscherp mes tussen het vel en het vlees, te beginnen in het midden bovenaan. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje tot het roze zalmvlees zichtbaar wordt.

  4. Bereiding:
  5. Strijk de zalm ruim in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano.

  6. Leg de zalm in een ovenschotel en zet op ongeveer 10 cm onder de voorverwarmde grill (denk eraan de oven te sluiten). Laat zo 15 min. bakken.

  7. Draai de vis om en strijk de bovenliggende zijde in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano. Laat terug 15 min. bakken.

  8. Vervolgens schakelt u de grill uit en laat u de zalm 5 min. rusten. Controleer of de vis gaar is (door het vlees van de graat op te lichten), zoniet laat u nog enkele minuten langer rusten.

  9. Voor de botersaus smelt u 150 g boter op een zacht vuur. Werk er, al roerend met een klopper, de room beetje bij beetje door, vervolgens het citroensap. U bekomt een bijna witte dikvloeibare saus. Kruid met peper en zout, laat zachtjes verwarmen (niet laten koken) en dien direct op.

  10. Afwerking:
  11. Het is belangrijk dit gerecht onmiddellijk op te dienen; zo heeft u een malse vis met een knapperige buitenzijde.

  12. Dien op met aardappelkroketten en de botersaus. Geef er een frisse sla bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalm ontdooien.

  3. Verwijder het vel: steek een vlijmscherp mes tussen het vel en het vlees, te beginnen in het midden bovenaan. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje tot het roze zalmvlees zichtbaar wordt.

  4. Bereiding:
  5. Strijk de zalm ruim in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano.

  6. Leg de zalm in een ovenschotel en zet op ongeveer 10 cm onder de voorverwarmde grill (denk eraan de oven te sluiten). Laat zo 15 min. bakken.

  7. Draai de vis om en strijk de bovenliggende zijde in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano. Laat terug 15 min. bakken.

  8. Vervolgens schakelt u de grill uit en laat u de zalm 5 min. rusten. Controleer of de vis gaar is (door het vlees van de graat op te lichten), zoniet laat u nog enkele minuten langer rusten.

  9. Voor de botersaus smelt u 150 g boter op een zacht vuur. Werk er, al roerend met een klopper, de room beetje bij beetje door, vervolgens het citroensap. U bekomt een bijna witte dikvloeibare saus. Kruid met peper en zout, laat zachtjes verwarmen (niet laten koken) en dien direct op.

  10. Afwerking:
  11. Het is belangrijk dit gerecht onmiddellijk op te dienen; zo heeft u een malse vis met een knapperige buitenzijde.

  12. Dien op met aardappelkroketten en de botersaus. Geef er een frisse sla bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 53.2 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 24.5 g

Bekijk het recept digitaal