- Bewaar

- Bewaar
Gegrilleerde zalm met oregano
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm ontdooien.
-
Verwijder het vel: steek een vlijmscherp mes tussen het vel en het vlees, te beginnen in het midden bovenaan. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje tot het roze zalmvlees zichtbaar wordt.
-
Bereiding:
-
Strijk de zalm ruim in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano.
-
Leg de zalm in een ovenschotel en zet op ongeveer 10 cm onder de voorverwarmde grill (denk eraan de oven te sluiten). Laat zo 15 min. bakken.
-
Draai de vis om en strijk de bovenliggende zijde in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano. Laat terug 15 min. bakken.
-
Vervolgens schakelt u de grill uit en laat u de zalm 5 min. rusten. Controleer of de vis gaar is (door het vlees van de graat op te lichten), zoniet laat u nog enkele minuten langer rusten.
-
Voor de botersaus smelt u 150 g boter op een zacht vuur. Werk er, al roerend met een klopper, de room beetje bij beetje door, vervolgens het citroensap. U bekomt een bijna witte dikvloeibare saus. Kruid met peper en zout, laat zachtjes verwarmen (niet laten koken) en dien direct op.
-
Afwerking:
-
Het is belangrijk dit gerecht onmiddellijk op te dienen; zo heeft u een malse vis met een knapperige buitenzijde.
-
Dien op met aardappelkroketten en de botersaus. Geef er een frisse sla bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalm ontdooien.
-
Verwijder het vel: steek een vlijmscherp mes tussen het vel en het vlees, te beginnen in het midden bovenaan. Het bruine laagje op de zalm schraapt u weg met de botte kant van een aardappelmesje tot het roze zalmvlees zichtbaar wordt.
-
Bereiding:
-
Strijk de zalm ruim in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano.
-
Leg de zalm in een ovenschotel en zet op ongeveer 10 cm onder de voorverwarmde grill (denk eraan de oven te sluiten). Laat zo 15 min. bakken.
-
Draai de vis om en strijk de bovenliggende zijde in met olijfolie. Kruid met peper en zout en 1 koffiel. oregano. Laat terug 15 min. bakken.
-
Vervolgens schakelt u de grill uit en laat u de zalm 5 min. rusten. Controleer of de vis gaar is (door het vlees van de graat op te lichten), zoniet laat u nog enkele minuten langer rusten.
-
Voor de botersaus smelt u 150 g boter op een zacht vuur. Werk er, al roerend met een klopper, de room beetje bij beetje door, vervolgens het citroensap. U bekomt een bijna witte dikvloeibare saus. Kruid met peper en zout, laat zachtjes verwarmen (niet laten koken) en dien direct op.
-
Afwerking:
-
Het is belangrijk dit gerecht onmiddellijk op te dienen; zo heeft u een malse vis met een knapperige buitenzijde.
-
Dien op met aardappelkroketten en de botersaus. Geef er een frisse sla bij.