Gehakt op een stokje met kruidenyoghurt
Gehakt op een stokje met kruidenyoghurt

Gehakt op een stokje met kruidenyoghurt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 38.6 g
Eiwit 30.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 20 minuten)

  3. Vraag aan je hulpkok om de rode ui eerst in 2 te snijden en daarna in fijne halvemaantjes.

  4. Doe intussen de pistachenoten in een plastic zak en rol erover met een deegrol of glazen fles om ze te pletten.

  5. Snij de lente-uitjes in kleine stukjes.

  6. Spoel de schil van de citroen en wrijf hem goed droog met keukenpapier. Rasp de schil (alleen de gele schil en niet het wit eronder).

  7. Pluk de blaadjes van het plantje munt. Doe ze in een glas en snij in kleine stukjes met een keukenschaar. Doe hetzelfde met de blaadjes koriander, in een ander glas.

  8. Bereiding:
  9. Doe het gehakt in een kom en meng met de pistachenoten, de fijngesnipperde lente-uitjes, de geraspte citroenschil en de helft van de koriander en de munt.

  10. Neem een handvol gehakt en rol het tot een worst. Prik er een brochettestokje in zoals op de foto. Herhaal tot al het gehakt op is.

  11. Vraag aan je hulpkok om de olijfolie te verhitten in een pan en de brochettes goudbruin en gaar te bakken.

  12. Laat je hulpkok intussen ook de wraps opwarmen in een pan of in de microgolfoven.

  13. Meng de yoghurt met de rest van de koriander, zwarte peper en zout.

  14. Leg een wrap op elk bord en verdeel er enkele blaadjes gemengde sla en stukjes rode ui over. Leg er enkele gehaktbrochettes op en geef er het yoghurtsausje apart bij. Versier de borden met de rest van de munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 20 minuten)

  3. Vraag aan je hulpkok om de rode ui eerst in 2 te snijden en daarna in fijne halvemaantjes.

  4. Doe intussen de pistachenoten in een plastic zak en rol erover met een deegrol of glazen fles om ze te pletten.

  5. Snij de lente-uitjes in kleine stukjes.

  6. Spoel de schil van de citroen en wrijf hem goed droog met keukenpapier. Rasp de schil (alleen de gele schil en niet het wit eronder).

  7. Pluk de blaadjes van het plantje munt. Doe ze in een glas en snij in kleine stukjes met een keukenschaar. Doe hetzelfde met de blaadjes koriander, in een ander glas.

  8. Bereiding:
  9. Doe het gehakt in een kom en meng met de pistachenoten, de fijngesnipperde lente-uitjes, de geraspte citroenschil en de helft van de koriander en de munt.

  10. Neem een handvol gehakt en rol het tot een worst. Prik er een brochettestokje in zoals op de foto. Herhaal tot al het gehakt op is.

  11. Vraag aan je hulpkok om de olijfolie te verhitten in een pan en de brochettes goudbruin en gaar te bakken.

  12. Laat je hulpkok intussen ook de wraps opwarmen in een pan of in de microgolfoven.

  13. Meng de yoghurt met de rest van de koriander, zwarte peper en zout.

  14. Leg een wrap op elk bord en verdeel er enkele blaadjes gemengde sla en stukjes rode ui over. Leg er enkele gehaktbrochettes op en geef er het yoghurtsausje apart bij. Versier de borden met de rest van de munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 38.6 g
Eiwit 30.2 g

Bekijk het recept digitaal