- Bewaar

- Bewaar
Gehaktballetjes in zuiderse groentesaus
Onze drankensuggesties
Wijn Séguret A.C. Côtes du Rhône Villages Louis Bernard Wijn Uit het wijndorpje Séguret komt deze mooie côtes du rhône met een fruitig en krachtig karakter. Geniet van de verleidelijke aroma's met wilde kruiden en de lange finale.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de olijfolie in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren couscousgroenten in en stoof, al roerend, gedurende 2 à 3 min. Giet er de tomatenstukjes bij en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat gedurende ± 20 min. zachtjes pruttelen.
-
Breng intussen 1 L kippenbouillon aan de kook.
-
Rol het gehakt tot balletjes van ongeveer 1,5 cm doorsnede en laat ze gaar worden in de kippenbouillon. Let erop dat de kippenbouillon net onder het kookpunt blijft, zo krijgt u smakelijke, zachte gehaktballetjes. Laat de balletjes uitlekken.
-
Doe de balletjes bij de groentesaus en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Voeg naar smaak nog paprikapoeder, peper en zout toe.
-
Afwerking:
-
Serveer de gehaktballetjes in de saus met deegwaren, bv. linguine, rijst of couscous.
Onze drankensuggesties
Wijn Séguret A.C. Côtes du Rhône Villages Louis Bernard Wijn Uit het wijndorpje Séguret komt deze mooie côtes du rhône met een fruitig en krachtig karakter. Geniet van de verleidelijke aroma's met wilde kruiden en de lange finale.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de olijfolie in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren couscousgroenten in en stoof, al roerend, gedurende 2 à 3 min. Giet er de tomatenstukjes bij en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat gedurende ± 20 min. zachtjes pruttelen.
-
Breng intussen 1 L kippenbouillon aan de kook.
-
Rol het gehakt tot balletjes van ongeveer 1,5 cm doorsnede en laat ze gaar worden in de kippenbouillon. Let erop dat de kippenbouillon net onder het kookpunt blijft, zo krijgt u smakelijke, zachte gehaktballetjes. Laat de balletjes uitlekken.
-
Doe de balletjes bij de groentesaus en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Voeg naar smaak nog paprikapoeder, peper en zout toe.
-
Afwerking:
-
Serveer de gehaktballetjes in de saus met deegwaren, bv. linguine, rijst of couscous.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Séguret A.C. Côtes du Rhône Villages Louis Bernard Wijn Uit het wijndorpje Séguret komt deze mooie côtes du rhône met een fruitig en krachtig karakter. Geniet van de verleidelijke aroma's met wilde kruiden en de lange finale.