Gehaktballetjes in zuiderse groentesaus
Gehaktballetjes in zuiderse groentesaus

Gehaktballetjes in zuiderse groentesaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 41.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren couscousgroenten in en stoof, al roerend, gedurende 2 à 3 min. Giet er de tomatenstukjes bij en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat gedurende ± 20 min. zachtjes pruttelen.

  4. Breng intussen 1 L kippenbouillon aan de kook.

  5. Rol het gehakt tot balletjes van ongeveer 1,5 cm doorsnede en laat ze gaar worden in de kippenbouillon. Let erop dat de kippenbouillon net onder het kookpunt blijft, zo krijgt u smakelijke, zachte gehaktballetjes. Laat de balletjes uitlekken.

  6. Doe de balletjes bij de groentesaus en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Voeg naar smaak nog paprikapoeder, peper en zout toe.

  7. Afwerking:
  8. Serveer de gehaktballetjes in de saus met deegwaren, bv. linguine, rijst of couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren couscousgroenten in en stoof, al roerend, gedurende 2 à 3 min. Giet er de tomatenstukjes bij en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat gedurende ± 20 min. zachtjes pruttelen.

  4. Breng intussen 1 L kippenbouillon aan de kook.

  5. Rol het gehakt tot balletjes van ongeveer 1,5 cm doorsnede en laat ze gaar worden in de kippenbouillon. Let erop dat de kippenbouillon net onder het kookpunt blijft, zo krijgt u smakelijke, zachte gehaktballetjes. Laat de balletjes uitlekken.

  6. Doe de balletjes bij de groentesaus en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Voeg naar smaak nog paprikapoeder, peper en zout toe.

  7. Afwerking:
  8. Serveer de gehaktballetjes in de saus met deegwaren, bv. linguine, rijst of couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 41.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Séguret A.C. Côtes du Rhône Villages Louis Bernard Wijn Uit het wijndorpje Séguret komt deze mooie côtes du rhône met een fruitig en krachtig karakter. Geniet van de verleidelijke aroma's met wilde kruiden en de lange finale.

Bekijk het recept digitaal