Gehaktballetjes met gebakken peer en witloof
Gehaktballetjes met gebakken peer en witloof

Gehaktballetjes met gebakken peer en witloof

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 888 kcal
Vet 58.2 g
Verzadigd vet 22.1 g
Koolhydraat 51.5 g
Suiker 16.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 36 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng het ei en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Kneed tot een homogene massa en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  3. Schil de peren en snij in lange repen.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in lange repen.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten.

  10. Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof en de peer 5 min.

  11. Overgiet met de room en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Meng goed.

  12. Schik de balletjes op het witloof en bestrooi met de walnootpitten. Laat op een zacht vuur nog 5 à 8 min verder garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng het ei en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Kneed tot een homogene massa en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  3. Schil de peren en snij in lange repen.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in lange repen.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten.

  10. Smelt de boter in een kookpot en bak het witloof en de peer 5 min.

  11. Overgiet met de room en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Meng goed.

  12. Schik de balletjes op het witloof en bestrooi met de walnootpitten. Laat op een zacht vuur nog 5 à 8 min verder garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 888 kcal
Vet 58.2 g
Verzadigd vet 22.1 g
Koolhydraat 51.5 g
Suiker 16.4 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 36 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Département 04 A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal