- Bewaar

- Bewaar
Gehaktballetjes met puree, venkel en appelblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Snij de venkels in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in halvemaantjes. Bewaar een paar plukjes venkelgroen voor de afwerking.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de appel in blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree met de melk. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
-
Meng intussen het ei en het paneermeel met het gehakt en vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de prei en de venkel 5 min. Voeg het appelsap en de appelblokjes toe. Laat de saus ± 5 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de puree af met enkele plukjes venkelgroen.
Voor de kinderen: meng de groenten onder de puree.
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-
Snij de venkels in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in halvemaantjes. Bewaar een paar plukjes venkelgroen voor de afwerking.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de appel in blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree met de melk. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
-
Meng intussen het ei en het paneermeel met het gehakt en vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de prei en de venkel 5 min. Voeg het appelsap en de appelblokjes toe. Laat de saus ± 5 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de puree af met enkele plukjes venkelgroen.
Voor de kinderen: meng de groenten onder de puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje