Gehaktballetjes met puree, venkel en appelblokjes
Gehaktballetjes met puree, venkel en appelblokjes

Gehaktballetjes met puree, venkel en appelblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 26.8 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 13.9 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 31.3 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Snij de venkels in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in halvemaantjes. Bewaar een paar plukjes venkelgroen voor de afwerking.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de appel in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree met de melk. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.

  9. Meng intussen het ei en het paneermeel met het gehakt en vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de prei en de venkel 5 min. Voeg het appelsap en de appelblokjes toe. Laat de saus ± 5 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk de puree af met enkele plukjes venkelgroen.

Tip

Voor de kinderen: meng de groenten onder de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  4. Snij de venkels in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in halvemaantjes. Bewaar een paar plukjes venkelgroen voor de afwerking.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de appel in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree met de melk. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.

  9. Meng intussen het ei en het paneermeel met het gehakt en vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de gehaktballetjes ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de prei en de venkel 5 min. Voeg het appelsap en de appelblokjes toe. Laat de saus ± 5 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk de puree af met enkele plukjes venkelgroen.

Tip

Voor de kinderen: meng de groenten onder de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 26.8 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 13.9 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 31.3 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal