- Bewaar

- Bewaar
Geitenkaas met spek, rode biet en eikenbladsla
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Menetou-Salon A.O.P. Jean Voisier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de eikenbladsla grof.
-
Schil de appelen en snij in schijfjes.
-
Snij de rode bieten in blokjes van ± 2 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de blokjes rode biet even. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Kruid met peper, zout en de tijm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelschijfjes goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.
-
Bak de geitenkaasjes ± 2 min. aan elke kant in dezelfde pan, zonder vetstof.
-
Smelt de boter in een grote pan en bak de aardappelen 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met de rozemarijn, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eikenbladsla over de borden en leg er de rode biet, de appelen, de aardappelen en de geitenkaasjes op. Werk af met balsamicocrème.
Ook lekker in deze salade: geitenkaasjes met honing in plaats van met spek. Die hoeft u niet te bakken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en 20 g appel en snij samen met 100 g gestoomde rode biet in stukjes. 2 Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm toe. Mix fijn.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Menetou-Salon A.O.P. Jean Voisier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de eikenbladsla grof.
-
Schil de appelen en snij in schijfjes.
-
Snij de rode bieten in blokjes van ± 2 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de blokjes rode biet even. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Kruid met peper, zout en de tijm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelschijfjes goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.
-
Bak de geitenkaasjes ± 2 min. aan elke kant in dezelfde pan, zonder vetstof.
-
Smelt de boter in een grote pan en bak de aardappelen 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met de rozemarijn, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eikenbladsla over de borden en leg er de rode biet, de appelen, de aardappelen en de geitenkaasjes op. Werk af met balsamicocrème.
Ook lekker in deze salade: geitenkaasjes met honing in plaats van met spek. Die hoeft u niet te bakken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en 20 g appel en snij samen met 100 g gestoomde rode biet in stukjes. 2 Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm toe. Mix fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Menetou-Salon A.O.P. Jean Voisier