Geitenkaas met spek, rode biet en eikenbladsla
Geitenkaas met spek, rode biet en eikenbladsla

Geitenkaas met spek, rode biet en eikenbladsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 24.5 g
Vezel 8 g
Eiwit 17.3 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de eikenbladsla grof.

  4. Schil de appelen en snij in schijfjes.

  5. Snij de rode bieten in blokjes van ± 2 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de blokjes rode biet even. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Kruid met peper, zout en de tijm.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelschijfjes goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Bak de geitenkaasjes ± 2 min. aan elke kant in dezelfde pan, zonder vetstof.

  12. Smelt de boter in een grote pan en bak de aardappelen 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met de rozemarijn, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de eikenbladsla over de borden en leg er de rode biet, de appelen, de aardappelen en de geitenkaasjes op. Werk af met balsamicocrème.

Tip

Ook lekker in deze salade: geitenkaasjes met honing in plaats van met spek. Die hoeft u niet te bakken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en 20 g appel en snij samen met 100 g gestoomde rode biet in stukjes. 2 Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm toe. Mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de eikenbladsla grof.

  4. Schil de appelen en snij in schijfjes.

  5. Snij de rode bieten in blokjes van ± 2 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de blokjes rode biet even. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Kruid met peper, zout en de tijm.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelschijfjes goudbruin. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Bak de geitenkaasjes ± 2 min. aan elke kant in dezelfde pan, zonder vetstof.

  12. Smelt de boter in een grote pan en bak de aardappelen 2 à 3 min. goudbruin. Kruid met de rozemarijn, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de eikenbladsla over de borden en leg er de rode biet, de appelen, de aardappelen en de geitenkaasjes op. Werk af met balsamicocrème.

Tip

Ook lekker in deze salade: geitenkaasjes met honing in plaats van met spek. Die hoeft u niet te bakken. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en 20 g appel en snij samen met 100 g gestoomde rode biet in stukjes. 2 Kook 15 min. gaar in water. Giet af. 3 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm toe. Mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 28.8 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 24.5 g
Vezel 8 g
Eiwit 17.3 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Menetou-Salon A.O.P. Jean Voisier

Bekijk het recept digitaal