- Bewaar

- Bewaar
Geitenkaasslaatje met gekaramelliseerde appeltjes
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Blond Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Schil de appelen en snij in partjes.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin. Voeg 1 eetl. Luikse siroop toe en laat lichtjes karamelliseren.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de geitenkaasjes met spek aan beide kanten 1 min. op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat verder verwarmen (de geitenkaas mag niet smelten).
-
Rooster het brood ondertussen in de broodrooster. Besmeer de sneetjes met 1 eetl. Luikse siroop. Snij elk sneetje daarna schuin middendoor.
-
Haal de geitenkaasjes uit de pan. Giet de rodewijnazijn en de olie in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van sla. Verdeel er de rode ui over. Schik er de appeltjes en de geitenkaasjes op en besprenkel de sla met de azijnmengeling. Werk de borden af met de notenmix en serveer met een driehoekje toast.
- Bak geitenkaasjes met spek altijd in wat boter in een pan met antiaanbaklaag. Gebruik liever geen olijfolie, want die heeft een te specifieke smaak. - Bak ze eerst op een hoog vuur voor een mooi korstje, draai 1 keer om en laat op een zacht vuur warm worden. - Kies voor rode ui in het slaatje, want die is zachter en zoeter van smaak. - Maak een dressing van olijfolie en zonnebloemolie (in gelijke hoeveelheden) en lepel ze over de salade, niet over het geitenkaasje.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Blond Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
5 min.
-
Schil de appelen en snij in partjes.
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelpartjes goudbruin. Voeg 1 eetl. Luikse siroop toe en laat lichtjes karamelliseren.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere pan en bak de geitenkaasjes met spek aan beide kanten 1 min. op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat verder verwarmen (de geitenkaas mag niet smelten).
-
Rooster het brood ondertussen in de broodrooster. Besmeer de sneetjes met 1 eetl. Luikse siroop. Snij elk sneetje daarna schuin middendoor.
-
Haal de geitenkaasjes uit de pan. Giet de rodewijnazijn en de olie in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van sla. Verdeel er de rode ui over. Schik er de appeltjes en de geitenkaasjes op en besprenkel de sla met de azijnmengeling. Werk de borden af met de notenmix en serveer met een driehoekje toast.
- Bak geitenkaasjes met spek altijd in wat boter in een pan met antiaanbaklaag. Gebruik liever geen olijfolie, want die heeft een te specifieke smaak. - Bak ze eerst op een hoog vuur voor een mooi korstje, draai 1 keer om en laat op een zacht vuur warm worden. - Kies voor rode ui in het slaatje, want die is zachter en zoeter van smaak. - Maak een dressing van olijfolie en zonnebloemolie (in gelijke hoeveelheden) en lepel ze over de salade, niet over het geitenkaasje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Blond Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou