Geitenkaastoast met fruitig witloofslaatje en gebakken spek
Geitenkaastoast met fruitig witloofslaatje en gebakken spek

Geitenkaastoast met fruitig witloofslaatje en gebakken spek

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 740 kcal
Vet 39.5 g
Verzadigd vet 20.2 g
Koolhydraat 57.6 g
Suiker 37.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 33.6 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de geitenkaasrolletjes in schijfjes.

  4. Schil de komkommer. Snij in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.

  5. Snij de abrikozen in reepjes.

  6. Trek 12 blaadjes van de stronken witloof en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.

  7. Snij de ongeschilde appel in plakjes.

  8. Bereiding:
  9. Bak de spekblokjes 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Smelt intussen de boter in een pan en bak de plakjes appel goudbruin aan elke kant. Voeg de honing toe.

  11. Besprenkel de sneetjes brood met 1 eetl. olijfolie en leg ze op een rooster. Zet 2 min. onder de ovengrill.

  12. Verdeel de schijfjes geitenkaas over de sneetjes brood en kruid met zwarte peper. Bestrooi met de pijnboompitten en zet 3 min. onder de ovengrill.

  13. Meng intussen de komkommer met de slamix, het fijngesnipperde witloof en de abrikozen. Roer er 1 eetl. olijfolie onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de blaadjes witloof over 4 borden en verdeel er de gebakken spekblokjes en de gekaramelliseerde appel over. Schik er 2 geitenkaastoasts op en werk af met de balsamicocrème. Geef er het slaatje bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g geschilde aardappel 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g witloof toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de geitenkaasrolletjes in schijfjes.

  4. Schil de komkommer. Snij in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.

  5. Snij de abrikozen in reepjes.

  6. Trek 12 blaadjes van de stronken witloof en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.

  7. Snij de ongeschilde appel in plakjes.

  8. Bereiding:
  9. Bak de spekblokjes 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Smelt intussen de boter in een pan en bak de plakjes appel goudbruin aan elke kant. Voeg de honing toe.

  11. Besprenkel de sneetjes brood met 1 eetl. olijfolie en leg ze op een rooster. Zet 2 min. onder de ovengrill.

  12. Verdeel de schijfjes geitenkaas over de sneetjes brood en kruid met zwarte peper. Bestrooi met de pijnboompitten en zet 3 min. onder de ovengrill.

  13. Meng intussen de komkommer met de slamix, het fijngesnipperde witloof en de abrikozen. Roer er 1 eetl. olijfolie onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de blaadjes witloof over 4 borden en verdeel er de gebakken spekblokjes en de gekaramelliseerde appel over. Schik er 2 geitenkaastoasts op en werk af met de balsamicocrème. Geef er het slaatje bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g geschilde aardappel 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g witloof toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 740 kcal
Vet 39.5 g
Verzadigd vet 20.2 g
Koolhydraat 57.6 g
Suiker 37.2 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 33.6 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Muscat 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal