- Bewaar

- Bewaar
Geitenkaastoast met fruitig witloofslaatje en gebakken spek
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Muscat 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de geitenkaasrolletjes in schijfjes.
-
Schil de komkommer. Snij in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
-
Snij de abrikozen in reepjes.
-
Trek 12 blaadjes van de stronken witloof en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in plakjes.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de plakjes appel goudbruin aan elke kant. Voeg de honing toe.
-
Besprenkel de sneetjes brood met 1 eetl. olijfolie en leg ze op een rooster. Zet 2 min. onder de ovengrill.
-
Verdeel de schijfjes geitenkaas over de sneetjes brood en kruid met zwarte peper. Bestrooi met de pijnboompitten en zet 3 min. onder de ovengrill.
-
Meng intussen de komkommer met de slamix, het fijngesnipperde witloof en de abrikozen. Roer er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de blaadjes witloof over 4 borden en verdeel er de gebakken spekblokjes en de gekaramelliseerde appel over. Schik er 2 geitenkaastoasts op en werk af met de balsamicocrème. Geef er het slaatje bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g geschilde aardappel 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g witloof toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Muscat 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de geitenkaasrolletjes in schijfjes.
-
Schil de komkommer. Snij in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
-
Snij de abrikozen in reepjes.
-
Trek 12 blaadjes van de stronken witloof en zet opzij. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snipper fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in plakjes.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de plakjes appel goudbruin aan elke kant. Voeg de honing toe.
-
Besprenkel de sneetjes brood met 1 eetl. olijfolie en leg ze op een rooster. Zet 2 min. onder de ovengrill.
-
Verdeel de schijfjes geitenkaas over de sneetjes brood en kruid met zwarte peper. Bestrooi met de pijnboompitten en zet 3 min. onder de ovengrill.
-
Meng intussen de komkommer met de slamix, het fijngesnipperde witloof en de abrikozen. Roer er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de blaadjes witloof over 4 borden en verdeel er de gebakken spekblokjes en de gekaramelliseerde appel over. Schik er 2 geitenkaastoasts op en werk af met de balsamicocrème. Geef er het slaatje bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g geschilde aardappel 20 min. in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g witloof toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Muscat 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr