Gekaramelliseerde sinaasappelschijfjes
Gekaramelliseerde sinaasappelschijfjes

Gekaramelliseerde sinaasappelschijfjes

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pers een sinaasappel. Schil de twee andere tot op het vruchtvlees en snij ze in schijfjes van 0,5 à 1 cm.

  3. Laat 1 eetl. boter smelten in een kookpan, leg er de sinaasappelschijfjes in en strooi er 1 eetl. suiker over. Laat langs een kant karamelliseren. Draai de schijfjes voorzichtig om en strooi er opnieuw 1 eetl. suiker over. Laat de suiker lichtjes bruin kleuren. Sprenkel er het sinaasappelsap over en haal van het vuur.

  4. Afwerking:
  5. Dien op met een parfait (zie recept `Parfait').

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pers een sinaasappel. Schil de twee andere tot op het vruchtvlees en snij ze in schijfjes van 0,5 à 1 cm.

  3. Laat 1 eetl. boter smelten in een kookpan, leg er de sinaasappelschijfjes in en strooi er 1 eetl. suiker over. Laat langs een kant karamelliseren. Draai de schijfjes voorzichtig om en strooi er opnieuw 1 eetl. suiker over. Laat de suiker lichtjes bruin kleuren. Sprenkel er het sinaasappelsap over en haal van het vuur.

  4. Afwerking:
  5. Dien op met een parfait (zie recept `Parfait').

Bekijk het recept digitaal