Gekruide balletjes met kikkererwten
Gekruide balletjes met kikkererwten

Gekruide balletjes met kikkererwten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 853 kcal
Vet 34.3 g
Koolhydraat 63.6 g
Eiwit 72.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Doe de kikkererwten in een kookpot en zet net onder water. Laat 1 u. 20 min. zachtjes garen. Giet af en kruid met zout.

  4. Snipper de uien, het knoflook en de peterselie fijn.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in kleine stukjes.

  6. Versnipper de sjalotten en de koriander.

  7. Bereiding:
  8. Meng de americain met het gehakt, de fijngesnipperde ui en het knoflook, het ei, de peterselie, 1/4 koffiel. komijn, peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  9. Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin in ± 10 min.

  10. Voeg ook de fijngesnipperde sjalotten toe en bak glazig. Voeg de tomatenstukjes toe, de gekookte kikkererwten, 1/4 koffiel. komijn, de saffraan en kruid met peper en zout. Laat 20 min. zachtjes sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de gekruide balletjes met de groentjes. Geef er risone (Griekse pasta) bij en bestrooi met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Doe de kikkererwten in een kookpot en zet net onder water. Laat 1 u. 20 min. zachtjes garen. Giet af en kruid met zout.

  4. Snipper de uien, het knoflook en de peterselie fijn.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in kleine stukjes.

  6. Versnipper de sjalotten en de koriander.

  7. Bereiding:
  8. Meng de americain met het gehakt, de fijngesnipperde ui en het knoflook, het ei, de peterselie, 1/4 koffiel. komijn, peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  9. Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin in ± 10 min.

  10. Voeg ook de fijngesnipperde sjalotten toe en bak glazig. Voeg de tomatenstukjes toe, de gekookte kikkererwten, 1/4 koffiel. komijn, de saffraan en kruid met peper en zout. Laat 20 min. zachtjes sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de gekruide balletjes met de groentjes. Geef er risone (Griekse pasta) bij en bestrooi met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 853 kcal
Vet 34.3 g
Koolhydraat 63.6 g
Eiwit 72.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terra Vecchia Reserve rosé Merlot-Nielluccio Vin de Pays de l'Ile de Beauté Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal