- Bewaar

- Bewaar
Gekruide balletjes met kikkererwten
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Reserve rosé Merlot-Nielluccio Vin de Pays de l'Ile de Beauté Skalli - Corsica
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Doe de kikkererwten in een kookpot en zet net onder water. Laat 1 u. 20 min. zachtjes garen. Giet af en kruid met zout.
-
Snipper de uien, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in kleine stukjes.
-
Versnipper de sjalotten en de koriander.
-
Bereiding:
-
Meng de americain met het gehakt, de fijngesnipperde ui en het knoflook, het ei, de peterselie, 1/4 koffiel. komijn, peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin in ± 10 min.
-
Voeg ook de fijngesnipperde sjalotten toe en bak glazig. Voeg de tomatenstukjes toe, de gekookte kikkererwten, 1/4 koffiel. komijn, de saffraan en kruid met peper en zout. Laat 20 min. zachtjes sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer de gekruide balletjes met de groentjes. Geef er risone (Griekse pasta) bij en bestrooi met de koriander.
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Reserve rosé Merlot-Nielluccio Vin de Pays de l'Ile de Beauté Skalli - Corsica
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water, giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Doe de kikkererwten in een kookpot en zet net onder water. Laat 1 u. 20 min. zachtjes garen. Giet af en kruid met zout.
-
Snipper de uien, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in kleine stukjes.
-
Versnipper de sjalotten en de koriander.
-
Bereiding:
-
Meng de americain met het gehakt, de fijngesnipperde ui en het knoflook, het ei, de peterselie, 1/4 koffiel. komijn, peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verhit de olijfolie met de boter in een braadpan en bak de balletjes goudbruin in ± 10 min.
-
Voeg ook de fijngesnipperde sjalotten toe en bak glazig. Voeg de tomatenstukjes toe, de gekookte kikkererwten, 1/4 koffiel. komijn, de saffraan en kruid met peper en zout. Laat 20 min. zachtjes sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer de gekruide balletjes met de groentjes. Geef er risone (Griekse pasta) bij en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Reserve rosé Merlot-Nielluccio Vin de Pays de l'Ile de Beauté Skalli - Corsica