- Bewaar

- Bewaar
Gekruide runderreepjes op z'n Grieks
Onze drankensuggesties
Wijn Rapsani - Tsantali - Griekenland Wijn Rasteau A.O.P. Les Hauts Rocs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
-
Halveer de ui en snij in halvemaantjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.
-
Bereiding:
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.
-
Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.
-
Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.
Onze drankensuggesties
Wijn Rapsani - Tsantali - Griekenland Wijn Rasteau A.O.P. Les Hauts Rocs
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
-
Halveer de ui en snij in halvemaantjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.
-
Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.
-
Bereiding:
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.
-
Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.
-
Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Rapsani - Tsantali - Griekenland Wijn Rasteau A.O.P. Les Hauts Rocs