Gekruide runderreepjes op z'n Grieks
Gekruide runderreepjes op z'n Grieks

Gekruide runderreepjes op z'n Grieks

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 45.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  4. Halveer de ui en snij in halvemaantjes.

  5. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  6. Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.

  7. Bereiding:
  8. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.

  10. Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.

  11. Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.

  12. Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  4. Halveer de ui en snij in halvemaantjes.

  5. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij het vruchtvlees in reepjes.

  6. Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.

  7. Bereiding:
  8. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.

  10. Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.

  11. Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.

  12. Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 45.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rapsani - Tsantali - Griekenland Wijn Rasteau A.O.P. Les Hauts Rocs

Bekijk het recept digitaal