Gelakt hammetje met knolselderpuree en gekaramelliseerde uien
Gelakt hammetje met knolselderpuree en gekaramelliseerde uien

Gelakt hammetje met knolselderpuree en gekaramelliseerde uien

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 7.1 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 49.7 g
Zout 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de uien in dikke plakken (± 1/2 cm).

  4. Pers de sinaasappel.

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de diepgevroren knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 1 eetl. boter, nootmuskaat, peper en zout onder.

  8. Laat intussen de hammetjes (in hun verpakking) 15 min. opwarmen in kokend water. Haal ze uit de verpakking en leg op een bakplaat met bakpapier.

  9. Giet het sinaasappelsap en de balsamicocrème in een steelpannetje. Laat 3 à 4 min. tot de helft inkoken, tot u een stroperige saus krijgt. Kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de hammetjes. Laat 4 à 5 min. karamelliseren onder de ovengrill.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in hetzelfde steelpannetje en bak de plakken ui goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de hammetjes met de puree en de gekaramelliseerde uien. Scheur de basilicumblaadjes en werk er de borden mee af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de uien in dikke plakken (± 1/2 cm).

  4. Pers de sinaasappel.

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de diepgevroren knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er 1 eetl. boter, nootmuskaat, peper en zout onder.

  8. Laat intussen de hammetjes (in hun verpakking) 15 min. opwarmen in kokend water. Haal ze uit de verpakking en leg op een bakplaat met bakpapier.

  9. Giet het sinaasappelsap en de balsamicocrème in een steelpannetje. Laat 3 à 4 min. tot de helft inkoken, tot u een stroperige saus krijgt. Kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de hammetjes. Laat 4 à 5 min. karamelliseren onder de ovengrill.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in hetzelfde steelpannetje en bak de plakken ui goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de hammetjes met de puree en de gekaramelliseerde uien. Scheur de basilicumblaadjes en werk er de borden mee af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 7.1 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 49.7 g
Zout 4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal